TV műsor

Birkózó-vb - Veréb István tussal kikapott az olimpiai és világbajnoktól

Sport, 2019.09.21

Veréb István papírforma-vereséget szenvedett szombaton az iráni olimpiai és világbajnoktól a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság nyolcaddöntjében, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájának nyolcaddöntőjébe.

Az idén 92 kg-ban Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportoló első meccsén az utolsó pillanatokban harcolta ki a győzelmet az ukrán Olekszij Domanicki ellen, az újabb sikerre viszont ezúttal nem volt esélye.

Hasszán Jazdani egészen különleges alakja a birkózásnak. A 2015-ös Las Vegas-i világbajnokságon még 70 kilogrammban lett ezüstérmes, egy évvel később Rióban pedig 74 kg-ban diadalmaskodott, majd újabb egy évvel később, Párizsban már 86 kg-ban nyert világbajnoki címet. Az iráni azóta tartja a súlyát és tavaly Budapesten bronzéremmel zárt.

A Veréb István elleni meccse mindössze másfél percig tartott. A találkozó elején egy kiléptetéssel szerzett egypontos előnyt, majd néhány másodperccel később levitel után kétszer pörgetett (0-6). Veréb láthatólag nem akarta harc nélkül megadni magát, egy szép támadással mögé tudott kerülni, de ahogy Jazdani mögé ment, ellenfele vissza is támadott (2-7), majd pár másodperc alatt tusolta őt.

"Az ukrán ellen nagyon kicentiztem, de másfél hónapja Lengyelországban hasonló meccsen győztem le. Már a szünetben éreztem, hogy fárad, s a végén meg tudtam csinálni az akciót" - értékelte a napját az MTI-nek a vb-harmadik, háromszoros Eb-bronzérmes magyar. "Jazdani sajnos más kategória, elképesztően erős, nagyon jó birkózó. Itt a végén úgy kitekerte a lábamat, hogy inkább hagytam a tust, különben komoly sérülést szedtem volna össze. Nem keseredem el, mert nagyon bízom benne, hogy holnap is birkózhatok majd."

Veréb István vigaszági szerepléséhez az kell, hogy Jazdani bejusson a fináléba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!