Birkózó világkupa - A negyeddöntőig jutottak a magyarok

Sport, 2020.12.16

Szép győzelmek után mindhárom szerdán érdekelt magyar szabadfogású birkózó kikapott a negyeddöntőben a belgrádi világkupa-viadalon.

A verseny első szabadfogású napján eredetileg négy magyar lett volna érdekelt, ám a nehézsúlyú Ligeti Dániel kedden megsérült, így vissza kellett lépnie.

Az 57 kilogrammban érdekelt Halidov Gamzatgadzsi, a 70 kilóban szereplő Antal Dániel és a 74 kg-os Kuramagomedov Murad viszont szőnyegre lépett. Előbbi kettőnek már a 16 közé jutásért is meg kellett küzdenie, és egyformán jól debütáltak. Halidov 4-2-re verte a spanyol Levan Metreveli Vartanovot, Antal pedig 12-1-es technikai tussal múlta felül a fehérorosz Dzjanisz Szalavejt.

A nyolcaddöntőben folytatódott a jó sorozat, a két orosz származású versenyző közül Halidov tusolta az indiai Kumar Ravit, míg Kuramagomedov gyors technikaitus-győzelmet aratott a chilei Leon Peralta ellen. Antal meccs nélkül jutott tovább, mivel algériai riválisa nem állt ki az összecsapásra.

Az elődöntő előtti utolsó akadályon viszont már egyiküknek sem sikerült túljutnia: Halidovot a szerb Sztevan Micic 10-3-ra, Antalt a lengyelek dagesztáni klasszisa, a kétszeres Európa-bajnok Magomedmurad Gadzhiev technikai tussal 10-0-ra, míg Kuramagomedovot az orosz Razambek Zsamalov 6-0-ra verte.

A vereségük ellenére mindannyian bízhatnak még a csütörtöki vigaszági folytatásban, amihez legyőzőik fináléba jutására van szükség.

A szerb fővárosban eredetileg világbajnokságot rendeztek volna, de mivel számos ország, a többi között az Egyesült Államok és Japán is lemondta a szereplését, világkupává minősítették át a versenyt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!