BL-selejtező - Az FTC első magyar csapatként nyerhet a Young Boys otthonában - ELŐZETES

Sport, 2021.08.17

A Ferencváros első magyar csapatként nyerhet a svájci BSC Young Boys otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójának szerda esti, első mérkőzésén.

"Nem lesz könnyű dolgunk, de úgy gondolom, lehetséges, hogy kiharcoljuk a továbbjutást" - idézte a fradi.hu a kedd esti, svájci sajtótájékoztató után Peter Stöger vezetőedzőt, aki elárulta: a múlt héten, a Slavia Praha elleni harmadik fordulós párharc visszavágóján megsérült Tokmac Nguenre nem számíthat szerdán. A norvég támadó mellett az egy hete kiállított Eldar Civic sem állhat az osztrák tréner rendelkezésére.

"Mindkét csapat számára fontos lesz a szerdai selejtező, a Young Boys és a Ferencváros számára is óriási esélyt jelent. Valószínűleg ellenfelünk számít a párharc esélyesének, ám ne feledjük, legutóbb a Slavia Praha volt a favorit, mégis itt vagyunk" - jegyezte meg Stöger, aki úgy véli, edzői karrierje első csúcspontja lenne, ha bejutna csapatával a BL csoportkörébe.

"A Young Boystól agresszív játékot és offenzív védekezést várok, bizonyára keresni fogják az utat a kapunk elé. A Young Boys képes magas tempóban futballozni, főleg a szélsők részéről számíthatunk majd komoly nyomásra. Valószínűleg már a meccs elején kiderül majd, hogy hogyan tudjuk megvalósítani az elképzeléseinket."

Az FTC hétfőn Telkiben, a magyar szövetség edzőközpontjában tréningezett, hogy a lehető legjobban felkészüljön a svájci körülményekre. A klub honlapján Hajnal Tamás sportmenedzser elmondta, hogy tudomásuk szerint Telkiben ugyanolyan műfüves borítása van a pályának, mint a Young Boys stadionjában.

A Vasas 1957-ben a BEK-ben 1-1-es döntetlent játszott Bernben, az MTK egy évvel később szintén a BEK-ben 4-1-re, a Zalaegerszeg 1985-ben, majd a Haladás 1988-ban az Intertotó Kupában egyaránt 4-0-ra, a Debrecen pedig 2008-ban az UEFA Kupában 4-1-re, 2014-ben az Európa-ligában pedig 3-1-re kapott ki.

A svájci bajnokságban a legutóbbi négy idényben első Young Boys előbb a szlovák Slovan Bratislava, majd a román CFR Cluj együttesét búcsúztatta a BL-selejtezőben. Az FTC a koszovói FC Prishtinán, a litván Zalgiris Vilniuson, majd a cseh Slavia Prahán jutott túl.

A legutóbbi szezonban a svájciak a nyolcaddöntőig jutottak az Európa-ligában, a Ferencváros pedig csoportkörös volt a BL-ben.

A Young Boys játékoskeretének összértéke a mértékadónak tartott Transfermarkt szakportál szerint 61,8 millió euró, azaz jóval több, mint a magyar együttesé (39,4 millió euró). A svájciak legértékesebb labdarúgója 7 millió euróval a jelenleg sérült kameruni középcsatár, Jean-Pierre Nsame. Rajta kívül Jordan Lefort, Joël Monteiro, Fabian Lustenberger és Michel Aebischer sem léphet pályára.

A berni csapat vezetőedzője a Frankfurtban született, amerikai állampolgárságú David Wagner, aki a német Bundesligából kiesett Schalke 04 trénere volt, és júliusban vette át a Young Boys irányítását. Bernben a 4-4-2-es formációt részesíti előnyben, együttese így állt fel a CFR Cluj ellen is.

A házigazdák az alsóbb osztályú FC Littau 4-1-es legyőzésével melegítettek a BL-selejtezőre, ezzel a legjobb 32 közé kerültek a svájci kupában. Az FTC ugyancsak 4-1-re győzött a Mezőkövesd ellen az OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

A BL-selejtező utolsó fordulójának első mérkőzése szerdán 21 órakor kezdődik, a találkozó játékvezetője a skót William Collum. A visszavágót jövő kedden rendezik. A párharc győztese a Bajnokok Ligája csoportkörébe jut, a vesztese pedig az Európa-liga főtábláján folytathatja szereplését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!