Boban szerint "abszurd" Wenger ötlete a kétévenkénti világbajnokságról

Sport, 2021.07.10

Zvonimir Boban, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) sportigazgatója szerint "abszurd" a nemzetközi szövetség (FIFA) fejlesztési testületét vezető Arsene Wenger ötlete, mely szerint a világbajnokságokat és az Eb-ket is kétévente kellene megrendezni.

"Csodálhatjuk Wengert azért, amit a sportágnak adott, de megdöbbentő, hogy nem érti, egyszerűen lehetetlen kétévente vb-t és Eb-t rendezni" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sport című napilap szombati számában a játékosként 49-szeres horvát válogatott, vb-bronzérmes szakember. Boban hozzátette, "ezer oka" van annak, hogy a világbajnokságot "képtelenség" kétévente megrendezni.

Wenger már márciusban is beszélt arról, hogy a mostani rendszer igazságtalan a játékosokkal szemben, és sokkal nagyobb szerepet kéne kapniuk a fontos tornáknak. Az Arsenal korábbi vezetőedzője a héten a Kicker című szaklapnak nyilatkozott, és újra előállt ötletével a kétévenkénti vb-ről.

"Ha az a cél, hogy az egész világon jobb legyen a játék, akkor ezen el kell gondolkodni, mert az UEFA 55 tagországán kívül további 156 nemzet van még a világon" - mondta a 71 esztendős szakember, aki korábban élesen bírálta az UEFA által életre hívott Nemzetek Ligáját, amely helyett szerinte a kontinensviadalokat is kétévente kellene megrendezni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!