Bocskai emlékverseny - Bernáth László és Kovács Richárd is szép győzelmet aratott, a franciák késtek

Sport, 2021.02.09

Értékes magyar győzelmekkel indult hétfőn Debrecenben a 65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny, melyen 22 ország 175 sportolója mérlegelt be.

65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny Debrecenben A magyar szövetség tájékoztatása szerint Európa egyik legragosabb viadala kisebb nehézséggel indult, mivel a francia csapat járatát törölték, így csak hétfő este érkezett meg a hajdúsági megyeszékhelyre. A szervezők viszont rugalmasan kezelték a fennakadást, ennek köszönhetően a francia bokszolóknak kedden kell legkorábban ringbe lépniük. Mindez azt is jelenti, hogy összességében 23 ország sportolói szerepelnek a tornán.

A nyitónapon 31 mérkőzésre került sor, s ezek közül hazai szempontból egyértelműen az 57 kilogrammos Bernáth László és a 63 kg-ban szereplő magyar bajnok Kovács Richárdnak a meccsei emelkedtek ki. Előbbi az algériai Usszama Mordzsanét győzte le, míg utóbbi kifejezetten komoly skalpot gyűjtött, ugyanis Pavel Ischenko 2013-ban, még ukrán színekben 60 kg-ban Európa-bajnokságot nyert, négy éve pedig már az izraeli válogatott tagjaként Eb-bronzot szerzett. Kovács sikerének értékét növeli, hogy egyhangú pontozással bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Kedden 14 órától a selejtezőkkel folytatódik a verseny, melyen nyolc férfi és öt női súlycsoportban rendeznek küzdelmeket.
(MTI)

Galériánk

65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny Debrecenben 65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny Debrecenben 65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny Debrecenben
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!