Bocskai emlékverseny - Kovács Richárd aranyérmes, Gálos és Szűcs második

Sport, 2021.02.12

A háromból egy magyar, a 63 kilogrammban szereplő Kovács Richárd nyerte meg döntőjét pénteken, a 65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny zárónapján,  Gálos Roland (57 kg) és Szűcs Szabina (57 kg) ezüstéremmel zárt.

A debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban a pénteki finálék első három párjában szólították ringbe a hazai versenyzőket és rögtön az első meccsen lépett kötelek közé a nyíregyházi Kovács Richárd.

A kisváltósúly regnáló magyar bajnoka az egy nappal korábban Fodor Milánt legyőző, georgiai Lasa Gurulival óriási csatát vívott a végső győzelemért. A három menet során kiegyenlített küzdelem folyt a szorítóban, a bírók pedig végül megosztott pontozással Kovács Richárdnak adták a mérkőzést.

A férfi 63 kiló fináléját a nők 57 kg-os döntője követte, melyben Szűcs Szabina az olasz Irma Testával találkozott. A összecsapáson egyértelműen az olasz volt a jobb, többet és pontosabban ütött Szűcsnél és egyhangú pontozással nyert.

A férfiak 57 kilogrammos döntőjében lépett ringbe a tokiói olimpia eddigi egyetlen magyar bokszolója, Gálos Roland, aki a tavaly márciusi londoni európai kvalifikációs tornán aratott, olimpiai szereplést érő nyolcaddöntős sikerét követően a mostani Bocskain lépett először versenyen ringbe. A fináléban megismétlődött a 2020-as Bocskai döntője, a bajaiak címvédője és - a már szintén tokiói indulónak számító - francia Samuel Kistohurry között.

A meccs nagy csatát hozott. A francia több ütést indított, de Gálos tűnt pontosabbnak szinte az egész mérkőzésen, igaz, voltak holtpontjai. A magyar válogatott erőssége általában jó érzékkel indított bele Kistohurry kombinációiba és sokat talált gyors jobb egyenesekkel és bal horgokkal, ám a sikerhez ezúttal ez kevés volt, mert 3:2-es megosztott pontozással a francia győzött és visszavágott az egy évvel korábbi vereségért.

A magyar csapat egy arany-, két ezüst- és hat bronzéremmel zárta a 65. Bocskai emlékversenyt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!