Bozsik Péter az év televíziós szakkommentátora, díjat kapott Tóth Bálint és Berkesi Judit

Sport, 2021.06.17

Az M4 Sportnál dolgozó Bozsik Pétert választották az év televíziós szakkommentátorának, aki az ezzel járó Lázár Bence-díjat a Sportújságíró kongresszus keretében vehette át. A tv-csatorna munkatársai közül Berkesi Judit Gyulai István-díjat, Tóth Bálint nívódíjat kapott.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) közgyűlése után, a Városligeti Műjégpálya épületében, a labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos szurkolói zónájában megtartott csütörtöki díjátadón Életműdíjat kapott Árvay Sándor, a tenisz-palya.hu portál alapító-főszerkesztője és a Magyar Teniszlexikon készítője, valamint Őri B. Péter, a Nemzeti Sport és a FourFourTwo magazin szerkesztője, az MSÚSZ korábbi főtitkára.

Feleki László-díjat vehetett át Morvai Katalin, a Magyar Hírlap sportrovatának vezetője és Vobeczky Zoltán, a Hír TV sportfőszerkesztője. Farkas József-díjas lett Kisbenedek Attila, az AFP francia hírügynökség, továbbá Mirkó István, a Magyar Nemzet fotóriportere.

Gyulai István-díjat kapott Bánki József, a Zöld és Fehér című magazin főszerkesztője; Berkesi Judit, az M4 Sport műsorvezető-riportere, Boros Miklós, a Kolozsvári Rádió munkatársa és a Nemzeti Sport helyi tudósítója; Szilágyi László, a Magyar Nemzet és a FourFourTwo újságírója; Szűcs Miklós, a Nemzeti Sport egyik vezető szerkesztője és Vasvári Ferenc, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs főmunkatársa.

Boskovics Jenő-díjat vehetett át Szilágyi Anna a 2020 januárjában Budapesten megrendezett vízilabda Európa-bajnokság döntője után készített fotójáért, amelyet korábban a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség, az AIPS is Médiadíjban részesített.

Nívódíj elismerésben részesült Szalmás Péter, a Magyar Olimpiai Bizottság fotóriportere a Karanténsport című fotósorozatáért; Tóth Bálint (M4 Sport) a Zaj a csendben című, a magyar labdarúgó-válogatottnak az idei Európa-bajnokságra való kijutásáról készült filmjéért; Somogyi Zsófia (Kossuth Rádió) egy parasportolóval készített rádiós anyagáért; Mészáros Géza, az Új Néplap munkatársa a tragikus sorsú, Szűcs Sándor labdarúgóról készített sorozatáért; a Csillag Nóra, Csillag Péter, Hegyi Tamás, Helle Maximilián, Szabóky Zsolt és Szeli Mátyás által készített, a Nemzeti Sport Online felületén megjelent Budapesti futballmesék című filmetüdsorozatért, valamint Faragó Richárd és Gallai László NFL című, az amerikaifutball első 100 évéről készített könyvükért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!