Brit és portugál siker az atlétikai Magyar Nagydíj két GyL-számában

Sport, 2021.08.24

A brit Lawrence Okoye nyerte a férfi diszkoszvetést, a portugál Auriol Dongmo pedig a női súlylökést kedden az MTK Budapest Lantos Mihály Sportközpontjában az atlétikai Magyar Nagydíjon, amely a nemzetközi szövetség (WA) Kontinentális Kör sorozatába tartozó bronz minősítésű viadal.

A WA ezt a két Gyémánt Liga-számot is a programba illesztette, mivel a legrangosabb sorozat több versenye elmaradt a koronavírus-járvány miatt.

Okoye hat kísérletéből négy volt sikeres, és utolsóra érte el a 66,89 méteres legjobb eredményét. A brit számára az ötödik sorozatban elért második legjobbja (65,89 m) is győzelmet ért volna. A kilencfős mezőny két magyarja közül Huszák János 61,45 méterrel nyolcadik, Szikszai Róbert 61,37 méterrel kilencedik helyen végzett.

Dongmo 19,35 méteres eredménnyel bizonyult a legjobbnak a 12 fős női mezőnyben, amelyben legjobb magyarként a riói olimpián bronzérmes Márton Anita 17,66 méterrel - idei legjobbjával - a 11. lett, míg Veiland Violetta 15,19 méterrel közvetlenül mögötte zárt.

Férfi kalapácsvetésben a világbajnoki bronzérmes Halász Bence 77,46 méterrel a második helyen végzett a 78,77 méterrel győztes ukrán Mihajlo Kohan mögött.

Két számban, a nőknél gerelyhajításban és távolugrásban magyar győzelem született. Előbbiben Szilágyi Réka nyert 60,70 méterrel, míg utóbbiban Nguyen Anasztázia 6,39 méterrel bizonyult a legjobbnak. A női 100 méteres gátfutásban Kozák Luca 13.02 másodperccel harmadik helyen végzett az amerikai Gabriele Cunningham (12.78) és a lengyel Klaudia Siciarz (12.87) mögött.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!