Budapesti férfi tenisztorna - Három top 20-as játékos a Sport XI Sportcentrumban

Sport, 2019.03.12

Három top 20-as teniszező jelezte részvételi szándékát a Hungarian Open elnevezésű salakpályás férfi tornán, amelynek a budapesti Sport XI Sportcentrum ad otthont április 20. és 28. között.

A magyar szövetség (MTSZ) keddi tájékoztatása szerint a top 100-ból 34-en jöhetnek a magyar fővárosba, a legmagasabban jegyzett játékos pedig a kétszeres ATP-tornagyőztes és Davis Kupa-győztes horvát Borna Coric, aki jelenleg 12. a világranglistán. Visszatér a címvédő olasz Marco Cecchinato (16.), és pályára lép a 18. helyen álló georgiai Nikoloz Baszilasvili is. Újra Budapestre látogat Györe László (Laslo Djere), a szerb színekben versenyző, magyar származású játékos - aki karriercsúccsal a 32. - februárban Rio de Janeiróban szerezte meg karrierje első bajnoki címét.

"A hasonló nemzetközi versenyek által tud igazán hazánk bekapcsolódni a nemzetközi tenisz vérkeringésébe, a verseny hetében többek közt Budapestre is figyel az egész sportág" - jelentette ki Richter Attila, az MTSZ főtitkára. "A Hungarian Open lehetőséget ad többek között tehetséges fiataljaink, így Piros Zsombor és Valkusz Máté számára, hogy a legjobbakkal mérjék össze a tudásukat, és tovább fejlődjenek. Bízom benne, hogy Balázs Attila, aki ismét egészséges és újra versenyez, szintén pályára tud lépni" - tette hozzá.

Az MTSZ-szel vitában álló legjobb magyar játékos, Fucsovics Márton (31.) jelen állás szerint nem lesz ott a Sport XI Sportcentrumban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!