Budapesti női challenger-torna - Babosék búcsúztak párosban

Sport, 2022.09.23

Babos Tímea oldalán Tamara Zidansekkel kiesett a pénteki páros elődöntőben a Római Teniszakadémián zajló, 115 ezer dollár (45,4 millió forint) összdíjazású salakpályás női challenger-tornán.

A második kiemelt magyar-szlovén duóra a négy között a csütörtökön Nagy Adriennt és Tóth Amarissát legyőző Jesika Maleckova és Renata Voracova várt. A találkozó három cseh gémmel indult, és 20 perc elteltével már 5:1 állt az eredményjelzőn. Babosék még egyszer elvették riválisuk adogatását, de a szettet már nem tudták megfordítani.

A folytatásban a magyar-szlovén kettős lépett meg 3:1-re, majd végigvitte előnyét, és 6:3-mal kiegyenlített. Jöhetett az utolsó szettet helyettesítő döntő rövidítés, melyben folyamatosan az - időnként a szerencsétől is támogatott - csehek voltak előrébb és végül 1 óra 27 perc után ők ünnepelhettek.

A párosok küzdelmeiben a másik ágon, 17 óra körül Bondár Anna és a belga Kimberley Zimmermann - akiket az első helyen emeltek ki a szervezők - a harmadikként rangsorolt Anhelina Gabujeva, Anasztaszija Zaharova orosz kettőssel csap össze.

Egyesben az utolsó magyarként versenyben maradt, második kiemelt Bondár Anna a német Tamara Korpatsch-csal (118.) száll szembe 14 órakor az elődöntőben.

Eredmény:

páros, elődöntő:

----------------
Jesika Maleckova, Renata Voracova (cseh)-Babos Tímea, Tamara Zidansek (magyar, szlovén, 2.) 6:3, 3:6, 10-6 - döntő rövidítés

később:
Bondár Anna, Kimberley Zimmermann (magyar, belga, 1.)-Anhelina Gabujeva, Anasztaszija Zaharova (orosz, 3.) 17.00 körül



később:

egyes, elődöntő:
Bondár Anna (2.)-Tamara Korpatsch (német) 14.00
Oceane Dodin (francia)-Viktoria Tomova (bolgár) 15.30 körül
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!