Budapesti tenisztorna - Babos Tímea a hatodik kiemelttel kezd

Sport, 2021.07.11

A hatodik helyen kiemelt fehérorosz Aljakszandra Szasznovics, a világranglista 100. helyezettje lesz Babos Tímea (116.) ellenfele a budapesti Római Teniszakadémián zajló, 235 ezer dollár (71,6 millió forint) összdíjazású salakpályás női torna főtáblájának első fordulójában.

A verseny közösségi oldala szerint a vasárnap délelőtti sorsoláson eldőlt, hogy Gálfi Dalma (205.) a spanyol Aliona Bolsova (151.), Udvardy Panna (236.) az egyiptomi Majar Sarif (119.), Jani Réka (181.) pedig az olasz Elisabetta Cocciaretto (108.) ellen kezdheti meg szereplését.

"Alapból örülök, hogy egyáltalán itt lehetünk, és Magyarországon játszhatunk" - nyilatkozta a verseny Facebook-oldalán Babos Tímea. "Dalma remek formában van, és szerintem jó sorsolást kapott, Réka egy hozzá nagyon hasonló ellenféllel találkozik, vélhetően izgalmas meccs lesz, míg Pannára küzdős mérkőzés vár. Rajtam kívül minden magyarnak jó a sorsolása, de a sajátommal is elégedett vagyok, Szasznovicsot ismerem, sokszor játszottam ellene, és talán a salak a legkevésbé kedvenc borítása. Remélem, én is a maximumot tudom nyújtani" - tette hozzá.

A 16 duót felvonultató páros mezőnyben 10 hazai teniszező lesz érdekelt az óbudai viadalon. Babos Tímeát és a vele a tokiói olimpia női páros versenyén induló Jani Rékát a második helyen emelték ki a szervezők, rajtuk kívül Bondár Anna Gálfi Dalmával, Szabanin Natália Tóth Amarissával, Drahota-Szabó Dorka Udvardy Lucával, Udvardy Panna az amerikai Jamie Loebbel, Stollár Fanny pedig a román Mihaela Buzarnescuval lép majd pályára.

A selejtezőben indult magyar játékosok közül Szabanin Natália, Tóth Amarissa, Drahota-Szabó Dorka, Bondár Anna és Stollár Fanny is kikapott szombaton az első fordulóban, így búcsúzott a további küzdelmektől.

A hétfőn 11 órakor rajtoló főtáblán a verseny honlapja szerint a kazah Julia Putyinceva (43.) az első kiemelt, mert a szintén nevezett argentin Nadia Podoroska (39.) indulhat a tokiói olimpián, ezért megváltoztatta a versenyprogramját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!