Budapesti tenisztorna - Bondár Anna a nyolc között

Sport, 2022.07.13

Az egyesben utolsó magyarként versenyben maradt Bondár Anna kétszettes győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

A Római Teniszakadémián zajló viadal harmadik főtáblás napjára alaposan megrostálódott a hazai mezőny, ugyanis hétfőn és kedden a hét magyarból Babos Tímea, Stollár Fanny, Jani Réka, Gálfi Dalma, Szabanin Natália és Udvardy Panna is kiesett.

A világranglistán elfoglalt 53. helyével a legjobb magyarnak számító Bondár Anna azonban sikerrel vette a nyitókört, és két sima szettben verte a cseh Jesika Maleckovát. Egy nappal később már ismét jelenése volt az Asbóth József Stadionban, méghozzá az ellen a Deszpina Papamihail (195.) ellen, aki hétfőn meggyőző teljesítménnyel búcsúztatta Babos Tímeát.

Eddigi egyetlen találkozójukon, novemberben a Hajdúszoboszló SE sportolója nyert Buenos Airesben.

A második csata 1:0 után egymás után öt brékkel folytatódott, majd a 25 éves magyar szakította meg a sorozatot egy kiharcolt adogatógémmel (5:2). A görög azonban negyedszer sem tudta hozni a szerváját, ami 54 perc elteltével már Bondár szettelőnyét jelentette.

A hol kavargó, hol viharos szél a folytatásban is rányomta a bélyegét a meccsre, a második játszma négy brékkel kezdődött, aztán a szeghalmi születésű játékos nyugodott meg hamarabb, és 2:2 után sikerrel adogatott. A következő brék sorsdöntőnek bizonyult, mivel Papamihail 4:3-nál elbukta az adogatását, majd Bondár könnyedén kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 42 percig tartott.

"Ebben a szeles időben nem volt könnyű megtalálni a megfelelő időzítést az ütéseknél" - nyilatkozta a magyar teniszező, aki várhatóan az 50. hely környékére jön fel a jövő heti ranglistán. "Nehéz ellenfelem volt ma, sok labda visszajött, de megoldottam a feladatot. Pénteken a Roland Garroson elődöntős Martina Trevisan következik, akivel ismerjük egymást, remélem, akkor is számíthatok a közönség segítségére" - tette hozzá.

A nap utolsó magyar vonatkozású találkozóján Babos Tímea és Stollár Fanny vív párosban nyolcaddöntőt a kazah Anna Danilina és szerb Aleksandra Krunic ellen, akiket a második helyen emeltek ki a rendezők.

Eredmények:

egyes, nyolcaddöntő:

--------------------
Bondár Anna (9.)-Deszpina Papamihail (görög) 6:2, 6:3
Trevisan (olasz, 2.)-Baindl (ukrán) 6:4, 7:5
Pera (amerikai)-Szasznovics (fehérorosz, 5.) 7:5, 6:2
Curenko (ukrán)-Rahimova (orosz) 6:7 (1-7), 6:4, 7:5

korábban:
Vang (kínai)-Krejcikova (cseh, 1.) 6:1, 7:6 (7-1)
Siniakova (cseh)-Kalinyina (ukrán, 4.) 6:3-nál Kalinyina feladta
Csang (kínai)-Gorgodze (georgiai) 7:5, 6:1



később:

páros, nyolcaddöntő:
Babos Tímea, Stollár Fanny-Anna Danilina, Aleksandra Krunic (kazah, szerb, 2.) 19.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!