Budapesti tenisztorna - Kiesett az első kiemelt Krejcikova

Sport, 2022.07.13

Az első helyen kiemelt Barbora Krejcikova meglepetésre már az első fordulóban kiesett a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

A Római Teniszakadémián zajló verseny legnagyobb sztárja vasárnap megnyerte Wimbledonban a női párost Katerina Siniakovával, aki éppen a centerpálya előző mérkőzésén lépett pályára, és jutott - ukrán ellenfelének csuklósérülése miatt - egy szettben a 16 közé.

Az elmúlt napok szeles és időnként hűvös időjárása után a harmadik főtáblás napon már a tavalyról ismerős meleg várta a játékosokat, 2021-ben ugyanis csaknem végig 30-35 fokos hőségben zajlott a torna.

A 26 éves Krejcikova korábban inkább páros sikereiről volt ismert, mivel női párosban ötszörös, vegyes párosban pedig háromszoros Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát, és Siniakovával aranyérmesek lettek a 2021-es tokiói olimpián, valamint a WTA-világbajnokságon is. Tavaly aztán egyesben is remekelt a Roland Garroson, és megszerezte a Suzanne Lenglen Kupát - érdekes, hogy ezen kívül mindössze két trófeát hódított el az egyéni küzdelmekben.

A római-parti viadal favoritja - aki jelenleg 17. a világranglistán, de volt második is - csak szerdán kezdte meg szereplését, ellenfele a 102. helyen álló a kínai Vang Hszi-jü volt. A jelentős helyezésbeli különbség egyáltalán nem látszott a találkozón, és az ázsiai teniszező fél óra alatt 5:1-re elhúzott. A brnói kiválóság ekkor gyakorlatilag a pályát is elvétve találta el, miközben Vang megérezte, hogy van keresnivalója, és ihletett formában ütött. A kínainak a második szettben is labdái voltak a 2:0-hoz, de Krejcikovát kisegítette néhány jó szerva, majd 2:2 után egy brékkel 4:2-re már ő vezetett, és 5:4-nél a játszmáért adogatott. Vang viszont bátor játékkal visszabrékelt, és a rövidítésben is egyértelműen ő volt a jobb. A találkozó két órát tartott.

"Vasárnap Londonban részt vettünk a bajnokok partiján, ami csodálatos volt, majd másnap hazautaztam Brnóba a salakos felszerelésemért" - idézte fel az MTI érdeklődésére az elmúlt napok eseményeit Krejcikova. "Tegnap érkeztem Magyarországra, és eleinte fura volt ismét salakon játszani, de a meccsem második szettjében egyre jobban éreztem magam a pályán. A hajrában viszont megint elkövettem pár hibát, így elment a meccs, amit nagyon sajnálok, mert azért jöttem Budapestre, hogy mérkőzéseket nyerjek. A jövő héten Hamburgban talán jobban megy majd a játék" - tette hozzá.

A folytatásban magyar részről egyesben Bondár Anna, párosban pedig Babos és Stollár Fanny szerepel még szerdán a budapesti WTA-viadalon.

Eredmények:

egyes, nyolcaddöntő:

--------------------
Vang (kínai)-Krejcikova (cseh, 1.) 6:1, 7:6 (7-1)
Siniakova (cseh)-Kalinyina (ukrán, 4.) 6:3-nál Kalinyina feladta
Csang (kínai)-Gorgodze (georgiai) 7:5, 6:1

később:
Bondár Anna (9.)-Deszpina Papamihail (görög)

páros, nyolcaddöntő:
Babos Tímea, Stollár Fanny-Anna Danilina, Aleksandra Krunic (kazah, szerb, 2.)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!