Centenáriumát ünnepelte a Budaörsi Sport Club

Sport, 2024.05.24

Nagyszabású sportnappal és gálavacsorával ünnepelte pénteken alapításának 100. évfordulóját a Budaörsi Sport Club.

Az esti ünnepségen Wittinghoff Tamás polgármester rövid áttekintést adott az elmúlt száz évről. Mint mondta, 1924-ben labdarúgóklubként alakultak és évtizedek alatt bővült a sportági palettájuk. A futball szakosztály 2012-ben különvált, így a klub jelenleg hét sportágat - asztalitenisz, atlétika, autó-motor, cselgáncs, karate, tenisz és úszás - működtet és komoly eredménynek nevezte, hogy tavaly bekerültek a kiemelt vidéki sportegyesületek közé. Megfogalmazása szerint a mai BSC az 1980-as években kezdett el formálódni és kiemelte az egykori elnök, Regényi János tevékenységét.

"Remélem, hogy a következő száz év hasonlóan sikeres lesz, mint az első száz volt" - mondta, megköszönve a sportolók, edzők, vezetők munkáját, akik szerinte fogalommá tették a BSC-t.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a 129 éves MOB nevében köszöntötte a 100 éves klubot és kiemelte, hogy az egyesület immár több cikluson keresztül ad olimpikonokat a magyar csapatba, ez szerinte bizonyítja, hogy az egyesületben remek szakmai munka folyik.

Somlyó Gergely, a Budaörsi Sport Club elnöke a közösség erejéről beszélt, amely szerinte a "mai rohanó világban" egyre nagyobb érték. Elmondta, hogy szakosztályaikban összesen 490-en sportolnak - idén várhatóan elérik az 500-as igazolt versenyzői létszámot -, de programjaikon keresztül kétezer budaörsit érnek el rendszeresen.

Az ünnepség keretében köszöntötték azt a négy sportolót - az asztaliteniszező Madarász Dórát és Póta Georginát, valamint a dzsúdós Ungvári Attilát és a teniszező Udvardy Pannát -, akik már kiharcolták a párizsi olimpiai szereplés jogát, illetve még reális eséllyel küzdenek az indulás jogáért. Emellett centenáriumi díjakat is átadtak.

A kerek évfordulóra 200 oldalas könyv és film is készült a Budaörsi Sport Clubról, mindkét alkotást pénteken este mutatták be, s minden klubtag kapott belőlük egy-egy példányt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!