TV műsor

Csapatfőnöke szerint Kovács Bálint eljuthat a világbajnoki szereplésig

Sport, 2021.03.19

Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonos-csapatfőnöke szerint akár Kovács Bálint is eljuthat 2023-ig arra a szintre, hogy szerepelhessen a gyorsaságimotoros-világbajnokság valamelyik kategóriájában.

A szakember az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken azt mondta, a Hajdúnánás közelében épülő, és a tervek szerint 2023-ra elkészülő versenypálya, valamint a vb-futamok rendezési jogának tíz évre szóló elnyerése nagy lehetőség minden fiatal, vagy még az utánpótlásban versenyző magyar motoros számára.

"Nagy a jelentősége annak, hogy a szövetség és a gyorsasági szakág mennyit tud majd profitálni abból a médiafigyelemből, amellyel a MotoGP-versenyek megrendezése jár, és annak is, hogy ebből mennyit tudunk majd visszaforgatni a tehetséges fiatalokra" - nyilatkozta Kelemen Krisztián.

"Ki kell jelentenünk és bátran fel kell vállalnunk, Bálintnak is van esélye arra, hogy akár már 2023-ban rajthoz álljon a világbajnokság valamelyik kategóriájában, de hogy mire lesz képes, illetve mennyire tudjuk fejleszteni az ő képességeit, az rajtunk is múlik, valamint azokon az állami és kereskedelmi szereplőkön, akikkel adott esetben közös célunk lehet, hogy egy magyar motoros sikeresen szerepeljen a vb-n" - jelentette ki a tulajdonos-csapatfőnök.

Kovács Bálint idei szerepléséről a Spanyol Superbike Bajnokságban Kelemen Krisztián azt mondta, az elmúlt hét évben elvégzett "tudatos építkezés" eredménye, mert a nemzeti versenysorozatok közül Európában jelenleg ez az egyik legerősebb. Hozzátette, ez a lépcsőfok elengedhetetlen ahhoz, hogy a 19 éves motoros eljuthasson a vb-szereplésig.

"Álszentek lennénk, ha csak a fejlődését helyeznénk előtérbe, a méréseink alapján ugyanis terhelhető versenyzővé érett, ezért dobogós helyezéseket és győzelmeket várunk tőle" - nyilatkozta.

A csapatfőnök elmondta, jövő hétvégén hivatalos teszten vesznek részt Jerezben, rá két hétre pedig már kezdődik a bajnokság. Jelezte, tárgyalnak arról, hogy Kovács az idén rajthoz álljon a Superbike-vb egyik futamán, ez várhatóan június elejére tisztázódik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!