Cselgáncs GP - A tízszeres világbajnok Rinert is nevezték a budapesti versenyre

Sport, 2019.06.06

Már 62 ország 430 versenyzőjét nevezték a július 12-étől 14-éig tartó budapesti cselgáncs Grand Prix-re, így megdőlhet a tavaly felállított indulói rekord.

A judoinfo.hu szaklap csütörtöki cikkében emlékeztet arra, hogy 2018-ban 86 ország 578 indulója lépett tatamira a Papp László Budapest Sportarénában. A nemzetközi szövetség teljes versenysorozatában csak a bakui világbajnokságon jegyeztek ennél több országot és indulót.

Az ötödik budapesti GP-re - a 2020-as tokiói olimpia kvalifikációs sorozatának egyik kiemelt eseményére - a francia válogatott a teljes létszámot kihasználva 28 nevezést adott le. Köztük található a sportág jelenlegi legnagyobb alakjáé, a kétszeres olimpiai és tízszeres világbajnok Teddy Rineré is. A 204 centis, 136 kilós sztár számára kedves emlékeket idézhet fel a Papp László Aréna, ugyanis 2017-ben a budapesti világbajnokságon szerezte meg a kilencedik vb-aranyát.

A magyar csapat összeállítását a június végi minszki Európa Játékok után teszi közzé a magyar szövetség (MJSZ). Az MJSZ emellett pályázik a 2022-es világbajnokság rendezésére, az ehhez szükséges kormánygaranciáról hamarosan döntés születhet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!