TV műsor

Cselgáncs GP - Cirjenics és Sipőcz a vigaszágon

Sport, 2019.07.14

A 100 kilogrammos Cirjenics Miklós és a +100 kilós Sipőcz Richárd a bronzéremig tartó vigaszágon folytatja szereplését a Papp László Sportarénában zajló budapesti cselgáncs Grand Prix vasárnapi zárónapján.

A két csuklóműtét után visszatért Cirjenics második mérkőzésén a holland Jelle Snippével találkozott, és egy perc elteltével már vazaarival vezetett. A World Tour-viadalokon kilenc éremnél tartó paksi dzsúdós a hátralévő időben magabiztosan őrizte előnyét, ezzel a nyolc közé került.

Ott a World Touron tíz érmet gyűjtő portugál Jorge Fonseca várt rá, aki ellen 4-2-re állt a mérlege. A hetedik csata három percen át nem hozott izgalmakat, ám ekkor az ellenfél egy támasztott válldobással ippongyőzelmet aratott.

Sipőcz Richárd második meccsén, a nyolcaddöntőben egy horogdobásra kapott ipponnal lépett túl az óriástermetű, legalább 150 kilós kínai Jüan Sao-tungon. A Széchenyi Egyetem SE 18 éves versenyzőjét nemsokára ismét tatamira szólították a negyeddöntőben, ahol ipponnal kikapott az Ázsia-bajnok japán Kageura Kokorótól.

Cirjenics és Sipőcz így a vigaszágra került, melynek végén a legjobbak bronzérmet nyernek.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!