Cselgáncs GP - Győzött a két Ungvári, hárman még versenyben

Sport, 2019.07.13

A szombati versenynapon érdekelt 11 magyarból hárman vannak még versenyben a Papp László Sportarénában zajló budapesti cselgáncs Grand Prix-n.

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós 73 kilogrammban előbb vazaarival verte az albán Marco Maddalonit, majd a 32 között nagyszerű leszorítással búcsúztatta az amerikai Liam Wrightot, amit a közönség "Szép volt, Miki!" skandálással hálált meg.

Súlycsoporttársai közül Tóth Botond és Végvári Martin is megnyerte első meccsét, aztán Tóthot kiemelte és földhöz vágta az egy fejjel alacsonyabb azeri Telman Valijev, míg Végvári a kazah Zsanszaj Szmagulovtól kapott ki szintén ipponal. Az ugyancsak 73 kilós Szabó Frigyes nehéz sorsolást kapott, mivel a háromszoros világbajnok Maszasi Ebinumával kezdett. A japán sztár alaposan megszenvedett az UTE dzsúdósával, aki az aranypontig tartó hosszabbításban először vazaarit kapott egy dobásra - azaz elvileg győzött -, ám ezt a bíró a videózás után visszavonta, majd a kétszeres olimpiai bronzérmes ellenfél egy horogdobásra kapott ipponnal nyert.

A 81 kilósoknál Nerpel Gergely a második mérkőzésén leszorítással kikapott az osztrák Shamil Borchashvilitől, Rajkai Róbert és Tóth Benedek pedig egy vereséggel búcsúzott. A kétszeres Eb-harmadik Ungvári Attila ugyanakkor könnyedén legyőzte a jordáni Baker Alzidanent, és bejutott a 32 közé.

A nőknél a 63 kilós Katzenmajer Kíra karfeszítéssel alulmaradt a brit Amy Liveseyjel szemben, az ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofi viszont vazaarival verte a mongol Mungunchimeg Baldorjot, ezzel nyolcaddöntős.

A 70 kilogramm egyetlen magyarja, Lőrinc Renáta leszorítással kikapott a spanyol Maria Bernabeutól minden idők legnépesebb GP-viadalán, ahol idén 88 ország 654 dzsúdósa lép tatamira.

Az ötödik budapesti GP-n - a 2020-as tokiói olimpia kvalifikációs sorozatának egyik kiemelt eseményén - a magyar válogatott 40 versenyzője indul. A viadal győztese 700 világranglistaponttal gazdagodik, ez annyi, amennyi az Európa-bajnoki aranyéremért jár. Az érem és a pontok mellett a magyar fővárosban százezer dollár (28,6 millió forint) talál gazdára, az egyéni aranyéremért a győztes átszámítva 820 ezer forintot kap.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!