Cselgáncs GP - Özbas Szofi elődöntős, Ungvári Attila a nyolc között

Sport, 2019.07.13

A 63 kilogrammos Özbas Szofi bejutott az elődöntőbe a Papp László Sportarénában zajló budapesti cselgáncs Grand Prix szombati versenynapján.

Az ifjúsági olimpiai bajnok harmadik mérkőzésén a komolyabb nemzetközi eredmény nélkül álló mexikói Prisca Awiti Alcarazzal csapott össze. A találkozó egy-egy intést követően az utolsó percben dőlt el, ekkor a 17 éves ceglédi dzsúdós első leszorításáért vazaariig jutott, majd a hajrában ismét leszorította riválisát, és ez már ippongyőzelmet eredményezett. Özbas a négy között az olimpiai bronzérmes brazil Ketleyn Quadrosszal találkozik.

Klubtársa, a 81 kilósoknál kétszeres Eb-harmadik Ungvári Attila harmadik meccsén Sarofiddin Boltabojevvel szállt szembe. A kétszeres Eb-ezüstérmes üzbég nem találta a fogást a 30 éves magyaron, aki 59 másodperccel a vége előtt egy külső horogdobásra kapott ipponnal vetett véget a küzdelemnek. Boltabojev az akció után lábát fájlalva lenn maradt, és csak segítséggel tudta elhagyni a tatamit. Ungvárira a nyolc között a tavaly Ázsia-bajnok kazah Didar Hamza vár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!