Cselgáncs GP - Özbas Szofi és Ungvári Attila is a bronzért küzdhet

Sport, 2019.07.13

A 63 kilogrammos Özbas Szofi és a 81 kilós Ungvári Attila is a bronzéremért küzdhet a Papp László Sportarénában zajló budapesti cselgáncs Grand Prix szombati versenynapján.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Özbas negyedik mérkőzésén, az elődöntőben az olimpiai bronzérmes brazil Ketleyn Quadrosszal találkozott. A rendkívül energikus ellenfél másfél perc elteltével vazaarival vezetett, majd egy perccel később egy válldobásra kapott ipponnal lezárta a küzdelmet. A 17 éves ceglédi dzsúdós a bronzmeccsen a kétszeres pánamerikai bajnok kubai Maylin Del Toro Carvajallal csap össze.

Klubtársa, a 81 kilós, kétszeres Eb-harmadik Ungvári Attila negyedik meccsén a tavaly Ázsia-bajnok kazah Didar Hamzával szállt szembe. A találkozó szinte pontos másolata volt a 30 éves magyar előző meccsének, aki - akárcsak az üzbég Sarofiddin Boltabojev ellen - bő egy perccel a vége előtt egy külső horogdobásra kapott ipponnal vetett véget a küzdelemnek. Ungvári nem sokkal később, a négy között a georgiai Tato Grigalasvilivel akaszkodott össze, aki többször próbálkozás után, két és fél perc elteltével egy belső horogdobásra ippont kapott, és nyert. Ungvárira a harmadik helyért kiírt meccsen az osztrák Shamil Borchashvili vár, aki korábban Nerpel Gergelyt búcsúztatta.

Az éremcsaták 17 órakor kezdődnek a Papp László Sportarénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!