Cselgáncs GP - Ungvári Miklós kiesett, Özbas Szofi negyeddöntős

Sport, 2019.07.13

A 73 kilogrammos Ungvári Miklós harmadik mérkőzésén kikapott, ezzel befejezte szereplését a Papp László Sportarénában zajló budapesti cselgáncs Grand Prix szombati versenynapján.

Az olimpiai ezüstérmes dzsúdós a 16 között az üzbég Hikmatilloh Turajevvel csapott össze, aki idén harmadik lett az Ázsia-bajnokságon. Első találkozójukon a 38 éves magyart kétszer intették, majd jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. Ekkor egyszerre két Ungvári küzdött a tatamikon, két szőnyeggel arrébb ugyanis öccse, Attila szerepelt, így zengett a csarnokban az "Ungvári, Ungvári!" bíztatás. A háromszoros Európa-bajnok és vb-bronzérmes Miklós meccse maratoni hosszúságúra nyúlt, végül a nyolcadik (!) percben megkapta harmadik intését is, ami már a leléptetést jelentette.

A 81 kilósoknál kétszeres Eb-harmadik testvérére, Attilára a második meccsén a holland Frank De Wit várt, aki ellen 3-2 volt a győzelmi mérlege. A 30 éves magyar a mérkőzés derekán egy földre vitelre vazaarit kapott, ami elégnek bizonyult a sikerhez. Az ifjabbik Ungvári a negyeddöntőért az üzbég Sarofiddin Boltabojevvel csap össze.

Ott van viszont már a legjobb nyolc között az ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofi, aki a két Ungvárihoz hasonlóan a Ceglédi VSE versenyzője. A 63 kilós dzsúdós második meccsén az amerikai Alisha Galles-szal találkozott a nyolcaddöntőben. A mérkőzés a hosszabbítás második percében dőlt el, amikor a 17 éves magyar lecsavarta riválisát, és vazaarival nyert. A negyeddöntőben a mexikói Prisca Awiti Alcaraz vár Özbasra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!