Cselgáncs Grand Slam - Pupp Réka döntős

Sport, 2022.07.08

Az 52 kilogrammos Pupp Réka harmadik győzelmével bejutott a döntőbe pénteken a budapesti Papp László Sportarénában zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Slam-viadalon.

A kétszeres GS-győztes, olimpiai ötödik dzsúdós - a súlycsoport első kiemeltje - a négy között a német Mascha Ballhausszal szállt szembe, akitől eddigi egyetlen mérkőzésükön kikapott áprilisban a szófiai Európa-bajnokságon. A 21 éves ellenfél tavaly harmadik lett a párizsi Grand Slamen, novemberben pedig ezüstérmet szerzett a budapesti U23-as Eb-n.

A nyitónap magyar csapatából utolsóként állva maradt, Eb-harmadik Pupp viszonylag hamar dűlőre vitte a dolgot, két perc elteltével földharcot kezdeményezett. Ennek során először leszorította Ballhaust, aki különféle tornamutatványokkal próbált szabadulni, majd az Atomerőmű SE 26 éves sportolója kőkemény fojtásba fogta őt, melyet a német azonnal lekopogott - jelezve, hogy feladja a küzdelmet.

A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa a fináléban a mindössze 17 éves olasz Giulia Carnával találkozik. Az éremküzdelmek 17 órakor kezdődnek a Papp László Sportarénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!