Cselgáncs GS - Tóth hétperces meccset nyert, Sipőcz vitatott veresége

Sport, 2020.10.25

Tóth Krisztián maratoni meccset nyert, Sipőcz Richárd viszont vitatott körülmények között kapott ki a budapesti cselgáncs Grand Slam-viadal vasárnapi zárónapján.

A 90 kilogramm egyik sztárja, a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth a 32 között alaposan megküzdött a brazil Marcelo Gomessel. A komolyabb nemzetközi tapasztalat nélkül érkezett, 20 éves ellenfél csak hosszabbításban, a hetedik percben "adta meg magát", amikor az MTK versenyzője egy vetődéses grúz technikára vazaarit kapott és nyert. Súlycsoporttársai közül Sáfrány Péter és Iklódi Máté is egy-egy vereséggel búcsúzott.

A 100 kilósoknál Cirjenics Miklós remek fojtással jutott a 16 közé, Vég Zsombor viszont egy győzelem után kikapott kanadai ellenfelétől. Ohát Zalán és Kordély Péter számára egy mérkőzésig tartott a Grand Slam.

Nehézsúlyban (+100 kg) a tavalyi budapesti Grand Prix-n bronzérmes Sipőcz Richárd látványos csípődobással verte legalább 150 kilós kazah ellenfelét, majd a georgiai Gela Zaalisvilivel került szembe. Három és fél perc elteltével a győri versenyző lecsavarta riválisát, mire a bíró ippongyőzelmet hirdetett. Némi tanácskozás után az ítéletet vazaarira csökkentették, ami azért érintette hátrányosan a 19 éves magyart, mert akciója végén győzelmet ígérő leszorításban tartotta Zaalisvilit. Folytatódott a küzdelem, Sipőcz fogás nélküli indításért megkapta harmadik intését, és leléptették.

"Ilyet én még nem láttam. Kiírták az ippont, fogtam a földön az ellenfelet, a bíró pedig szólt, hogy álljak fel, mert vége a mérkőzésnek" - mondta dühösen az MTI-nek elismerve, hogy a harmadik intés jogos volt. A hírek szerint a bíró fülhallgatója rosszul működött, így hiába szóltak rá a zsűriasztaltól, hogy vazaari és leszorítás lenne a helyes döntés.

A nők legfelső kategóriájában (+78 kg) érdekelt Szigetvári Mercédesz később mutatkozik be a Papp László Sportarénában.

Az első budapesti GS-viadalon 61 ország 409 dzsúdósa szerepel, a két bronzéremnél tartó hazai csapatban 33 sportoló kapott helyet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!