Cselgáncs-vb - Tóth elődöntős, Gercsák kiesett

Sport, 2021.06.10

Tóth Krisztián harmadik győzelmével bejutott az elődöntőbe, míg Gercsák Szabina a nyolcaddöntőben búcsúzott csütörtökön a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A 90 kilóban világbajnoki ezüstérmes Tóth - aki negyedik helyezettként várhatóan kiemelt lesz a tokiói játékokon - a nyolc között az Európa-bajnok svéd Marcus Nymannal akaszkodott össze, pályafutása során már tizedszer. Az eddigi kilenc meccs alapján 6/3-mal az MTK dzsúdósa állt jobban.

A tizedik csatában látszott, hogy a két versenyző alaposan kiismerte egymást, egyikük sem tudta meglepni a másikat, és egy-egy intéssel jutottak el a hosszabbításig. Ebből két perc telt el, amikor az áprilisban Eb-harmadik, frissebben mozgó magyar eldobta az idén két Grand Slamet nyert ellenfelét, így vazaarival nyert.

A négy között az üzbég Davlat Bobonov vár a 27 éves Tóthra.

A 70 kilogrammos Gercsák Szabina harmadik meccsén, a 16 között a kétszeres Európa-bajnok holland Sanne van Dijkével találkozott. Első összecsapásuk 44 másodpercig tartott, amikor az ellenfél egy külső horogdobással véget vetett a küzdelemnek. A DVTK Eb-harmadik dzsúdósa ezzel befejezte vb-szereplését, előzőleg 36-odikként nem állt ötkarikás helyen a világranglistán, és budapesti szereplésével sem tudott közelebb kerülni a kvótához.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!