Cselgáncs-vk - Hat magyar érem Prágában

Sport, 2021.02.28

Hat érmet, közte három aranyat szereztek a magyar cselgáncsozók a Prágában rendezett olimpiai kvalifikációs világkupa (European Open) viadalon.

A judoinfo.hu szaklap vasárnapi beszámolója szerint szinte az utolsó pillanatban rendezték meg a tornát, mivel az egyre rosszabb járványhelyzet miatt hétfőtől "bezár" Csehország. Ennek tudható be, hogy az előzetes nevezések közül jó néhányat töröltek, így végül a megszokott létszám nagyjából felével került sor a viadalra.

Aranyéremmel zárt Tóth Benedek (81 kilogramm), Sáfrány Péter (90 kg) és Ohát Zalán (100 kg). Ezüstérmet szerzett Gőz Roland (90 kg), míg bronzérmes lett Vida András (60 kg) és Kármán Andrea (57 kg).

Ötödik lett Kordély Péter (90 kg), a négyszeres világbajnoki érmes Mészáros Anett (78 kg) és Szigetvári Mercédesz (+78 kg), a hetedik helyre pedig Szeredás Botond (66 kg), Nerpel Gergely (81 kg) és Knetig Emőke (52 kg) futott be.

Az éremtáblázaton a 28 fős magyar válogatott (3, 1, 2) a második helyezést szerezte meg Prágában, ahol 23 ország 270 dzsúdósa szerepelt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!