Cselgáncs-vk - Öt magyar helye biztos a Mesterek Tornáján

Sport, 2018.12.04

Öt magyar helye biztos az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozat évzáró versenyén, a jövő hétvégén Kantonban sorra kerülő Mesterek Tornáján.

A judoinfo.hu szaklap tájékoztatása szerint a "mastersre" ezúttal is súlycsoportonként csak a legjobb 16 dzsúdóst hívják meg, s a magyar válogatottból Tóth Krisztián (90 kg, Pénzügyőr SE, 3. a világranglistán), Cirjenics Miklós (100 kg, Atomerőmű SE, 8.), Csernoviczki Éva (48 kg, Ippon Judo Tatabánya, 8.), Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE, 14.) és Karakas Hedvig (57 kg, BHSE, 15.) már biztosan készülhet Kínába.

Várhatóan Gercsák Szabina is indulni fog, noha a DVTK-Miskolci JC 70 kilogrammos sportolója a 18. helyen áll a világranglistán, így két előtte lévő rivális visszalépése esetén léphet tatamira. Ennek azonban nagy a valószínűsége, ugyanis a japánok még nem nevezték a világelső Araj Csizurut, a holland Kim Polling pedig az áprilisi Európa-bajnokság óta nem versenyez.

A Mesterek Tornájának 294 ezer dollár (84,7 millió forint) az összdíjazása, ráadásul a résztvevők csaknem a világbajnokságnak megfelelő ranglistapontot kapnak.

Tavaly hét magyar jutott ki az akkor Szentpéterváron rendezett szupertornára, ahol Cirjenics Miklós bronzérmet nyert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!