Dan Petrescu visszatért a kolozsvári CFR kispadjára

Sport, 2021.08.31

A kolozsvári CFR labdarúgóklub kedden bejelentette Dan Petrescu vezetőedző visszatérését.

Petrescu azt követően vette át az utóbbi négy idény romániai bajnokcsapatának irányítását, hogy az egyesület a múlt heti Európa-liga-selejtező után közös megegyezéssel szerződést bontott Marius Sumudicával.

A CFR a mostani idényben otthon remekel, az eddig lejátszott hét bajnoki mérkőzés mindegyikét megnyerte, és nagy fölénnyel vezeti a tabellát. Ráadásul vasárnap este 4-1-es győzelmet aratott hazai pályán a nagy rivális bukaresti FCSB ellen.

A nemzetközi porondon azonban a kolozsváriak gyengén szerepeltek. A Bajnokok Ligája selejtezőjében a svájci Young Boys ejtette ki őket egy körrel a Ferencváros előtt, az Európa-liga selejtezőtől pedig a szerb Crvena zvezdától elszenvedett kettős vereséggel búcsúztak, így a Konferencia-liga csoportkörében folytatják.

A román sportsajtó sokat foglalkozott azzal, hogy a belgrádiaktól hazai pályán elszenvedett múlt heti 2-1-es vereség után verekedés tört ki a csapat bázisán a technikai személyzet tagjai között. A botrány után a klubtulajdonos megtiltotta Sumudica belépését a CFR sportbázisára.

Dan Petrescu tavaly novemberben távozott a csapattól, mely az ő irányításával szerezte meg a korábbi három bajnoki címet. A tréner 2017 júniusától volt a CFR vezetőedzője, egy rövid megszakítással, amikor pár hónapig egy kínai csapatnál dolgozott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!