Dánia rendezheti a 2022-es női jégkorong-világbajnokságot

Sport, 2021.09.22

Dánia ad otthont 2022 augusztusában a női jégkorongozók elit-világbajnokságának - döntött szentpétervári kongresszusán a sportág nemzetközi szövetsége (IIHF).

A szokásos tavaszi időpont helyett ezúttal - a februári téli, pekingi olimpiát követően - nyáron küzd meg a tíz legjobb nemzeti együttes, köztük a magyar csapat, amely az idei, kanadai vb-n a kilencedik helyen végzett. A leendő házigazda dánok az utolsók lettek, de ők sem estek ki az élvonalból, mivel a koronavírus-járvány miatt az alsóbb női kategóriákban nem rendeztek világbajnokságot 2021-ben.

"A legerősebb válogatottak mindig ott vannak az olimpián, de néhány héttel később nem léphetnek jégre újra, ezért megbeszéltük, hogy megfelelőbb, ha augusztusban játszunk " - magyarázta Kolbenheyer Zsuzsanna, az IIHF női bizottságának magyar vezetője a világszövetség honlapján, miért került át a nyárra a 2022-es elit vb. Az IIHF döntése értelmében a jövőben is augusztusban tartják majd a legmagasabb női osztály világbajnokságait, a nem olimpiai években pedig marad a korábbi márciusi-áprilisi dátum.

A 2022-es vb-n a magyarok a dán mellett a cseh, a német és a japán együttessel találkoznak majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!