Davis Kupa - Vilniusban lesz az ukrán-magyar osztályozó

Sport, 2022.07.08

Vilniusban találkozik Ukrajna csapatával a magyar válogatott a tenisz Davis Kupa szeptemberi osztályozóján.

A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint az ukránok korábban értesítették a nemzetközi szövetséget (ITF), hogy az országukban zajló háború miatt Litvániával karöltve rendeznék meg a DK-párharcot szeptember 15-16-án. Az újonnan épült SEB Arénában fedett kemény pálya várja az ukrán és a magyar csapatot, majd szeptember 17-18-án a litvánok Egyiptom ellen lépnek pályára ugyanott.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány szerint folyamatban van a csapattagok versenynaptárainak bekérése, és reméli, addigra mindenki kemény pályán fog már játszani. Közölte, szeretné, ha a márciusi, Ausztrália ellen vívott DK-csatához hasonlóan lenne közös felkészülés a Nemzeti Edzésközpontban kemény borításon, a kiutazást pedig szeptember 11-re tervezik, hogy a litván fővárosban is legyen idő az edzésekre és az akklimatizálódásra.

Az ukrán-magyar párharc győztese jövőre a DK selejtezőjében vesz részt, míg a vesztes az I-es csoportban folytatja szereplését.

A Fucsovics Márton, Piros Zsombor, Marozsán Fábián, Valkusz Máté, Fajta Péter összeállítású válogatott márciusban Sydneyben vívott selejtezőt, és 2-1-es vezetés után 3-2-re kikapott az ausztráloktól, akik ezzel bejutottak a DK szeptemberi csoportküzdelmeibe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!