Davor Suker távozott a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöki posztjáról

Sport, 2021.07.30

Davor Suker helyett Marijan Kustic lett a Horvát Labdarúgó Szövetség (HNS) elnöke.

A Zágrábban tartott pénteki közgyűlésen a HNS volt ügyvezető igazgatóját - aki egyetlen jelöltként indult - egyhangúlag választották elnökké a szövetség honlapja szerint.

"Ez egy nagy és érzelemdús pillanat számomra. Mindent megteszek, hogy az elvárásoknak megfelelően teljesítsek. Történelmünkben ez az első alkalom, hogy valaki az összes megyei szövetség egyhangú támogatását megkapta, ami hatalmas megtiszteltetés számomra" - nyilatkozta Marijan Kustic, majd megköszönte a 2012 óta regnáló, játékosként világbajnoki bronzérmes Davor Suker munkáját.

"Örülök, hogy engem választott ügyvezető igazgatónak, kiváló munkakapcsolatban voltunk. A mögöttünk álló eredmények nem egy ember munkája, hanem az egész csapatunké" - szögezte le Kustic, aki nyolc éve tevékenykedik a HNS vezetésében.

Suker közölte, az elmúlt kilenc évben mindent megtett, hogy tapasztalatát és tudását felhasználva a HNS legyen a legsikeresebb sportszervezet Horvátországban, és megítélése szerint ezt sikerült is elérnie. Hozzáfűzte, óriási büszkeséggel tölti el, hogy elnöki időszakában a válogatott fennállása legnagyobb sikerét érte el, hiszen ezüstérmes lett a 2018-as oroszországi világbajnokságon.

"Boldog vagyok, hogy játékosként és elnökként is szerepet vállalhattam a horvát futball legnagyobb sikereiben. Ezek a pillanatok örökké élni fognak bennem" - mondta Suker.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!