Dévai Boglárka ősszel újra versenyezne

Sport, 2020.07.06

A pandémia ideje alatt sem állt le az edzésekkel Dévai Boglárka, Európa-bajnok tornász, aki tavaly júniusban, súlyos sérülését követően közel egy év kihagyás után tért vissza.

A magyar szövetség közleményében kiemelte: az ugrásban 2018-ban, Glasgow-ban Eb-aranyérmes sportoló - akit egy lábujjában letört csontszilánk miatt kellett műteni, majd a seb elfertőződése miatt újra kórházba került és további operációkra volt szüksége - a karantén ideje alatt rengeteget nyújtott, valamint a lábmunkáját erősítette, főként futással. Dévai a korlátozások feloldása után, már június elejétől kezdve, a fokozatosság elvét betartva tréningezik. Mostanra eljutott odáig, hogy fájdalom nélkül, akár napi két edzéssel készül, helyenként akár ötórás tréningekkel is.

"A pandémia idején nehéz volt az edzőkkel egy rendes, jól működő munkatervet összerakni, tornatermi tréningek nélkül. A lábam szerencsére jól van - az időjárási változásokat leszámítva -, már a három-négy, helyenként ötórás terhelést is bírja. Ha a vírushelyzet engedi, hogy ősszel viadalokat rendezzenek itthon, mindenképpen szeretnék versenyezni" - mondta a 20 éves Dévai.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!