Dobó EK - Huszák János megnyerte a férfi diszkoszt

Sport, 2021.05.09

Huszák János megnyerte a férfi diszkoszvetést a Splitben zajló dobó Európa Kupán.

A Horvátországban, Varga Roland irányításával készülő magyar atlétának már az első kísérlete is jól sikerült, a diszkosz 63,17 méternél ért földet, amivel az első sorozat után vezetett. A másodikban az izlandi Gudni Valur Gudnason 63,66-tal elé került, amire Huszáknak egészen az utolsó, hatodik kísérletéig nem volt válasza, akkor azonban szépen beletalált a dobásba, és 65,35 métert ért el, ami mindössze három centivel rosszabb az áprilisban elért egyéni csúcsánál.

"Nagyon boldog vagyok, hogy végre egy nagy versenyen is el tudtam érni egy ennyire jó eredményt" - nyilatkozta a verseny után Huszák a magyar szövetség (MASZ) tájékoztatása szerint. "Ez volt életem második legnagyobb dobása, az elsőt három héttel ezelőtt sikerült megdobnom, ami alig három centivel nagyobb, mint ez a mai. Legközelebb szeretnék 66 métert dobni, mert az jelenti majd a biztos kijutást Tokióba. De már ezzel a rangos versenyen elért 65 méteres eredménnyel is nagyot fogok előrelépni az olimpiai kvalifikációs rangsorban."

A szám másik magyarja, a nyíregyházi Szikszai Róbert is jól teljesített, és 61,78 méterrel a hetedik helyet szerezte meg.

Női kalapácsvetésben a már tokiói kvótás Gyurátz Réka kiegyensúlyozott sorozatot produkált, és 68,59 méterrel a nyolcadik lett.

A zárónapon még Szilágyi Réka lesz érdekelt a női gerelyhajítók között a legjobbakat felvonultató A csoportban 18 órától. A B-ben délelőtt Moravcsik Angéla 57,24 méterrel a legjobb volt. A női diszkoszvetőknél Kerekes Dóra is a B csoportban kapott helyet, melyben 53,22 méterrel a hetedik pozícióban végzett.

"Dobóatlétáink a 2019-es dohai világbajnokság óta nem voltak világversenyen, fantasztikus dolog, hogy az idei szabadtéri szezon első versenyén, ráadásul az olimpia évében máris egy aranyérmes eredményre lehetünk büszkék" - idézte Gyulai Miklós elnököt a MASZ közleménye. "Szívből gratulálok Huszák Jánosnak és edzőjének, Varga Rolandnak. Összességében pedig elmondható, hogy a hétvégi dobó Európa Kupán részt vevő közel 20 fős magyar keret tagjai egytől egyig jól szerepelnek, így igen ígéretes szezonnak nézünk elébe."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!