Dohai tenisztorna - Fucsovics visszalépett a Rubljov elleni negyeddöntőtől

Sport, 2021.03.11

Fucsovics Márton visszalépett csütörtökön az orosz Andrej Rubljov elleni negyeddöntős mérkőzésétől az 1,1 millió dollár (333 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztornán.

Fucsovics Márton sajtótájékoztatója A világranglista 46. helyezettjének Facebook-oldalán az olvasható, hogy "az elmúlt tíz nap nagy menetelésében alaposan elfáradt, a kimerültség határán van".

Fucsovics így a szakmai stábbal közösen azt a döntést hozta, hogy ebben az erőltetett menetben nem kockáztat egy esetleges sérülést, ami a következő időszakra is rányomná a bélyegét.

Hozzátették, a 29 éves magyar teniszező legközelebb a jövő heti dubaji tornán lép pályára, március 24-től pedig Miamiban szerepel majd.

Fucsovics, aki az elmúlt 12 napban nyolc mérkőzést nyert, múlt vasárnap éppen Rubljovval játszott döntőt Rotterdamban, azt a találkozót az orosz játékos nyerte két szettben.

Rubljov így játék nélkül elődöntős Dohában, miután az első fordulóban erőnyerő volt, a nyolcaddöntőben pedig a sérült Richard Gasquet sem állt ki ellene.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!