Dunakanyar-rali - Új helyszínen és Östberg nélkül folytatódik a magyar bajnokság - ELŐZETES

Sport, 2022.05.26

Az új helyszínnek számító Vácon és környékén rendezik a hétvégén a Mercarius rali országos bajnokság idei harmadik futamát, a Dunakanyar-ralit, amelyen nem áll rajthoz a pontversenyben élen álló Mads Östberg.

A Citroen Rally Team Hungary norvég versenyzője, a WRC2-es kategória 2020-as világbajnoka már a szezon elején elmondta, hogy nem minden magyar futamon tud majd elindulni, távolléte pedig esélyt teremt az összetettben és az idény első két viadalán is mögötte második Vincze Ferencnek, hogy új éllovassá váljon a bajnokságban.

A Korda Racing Skoda Fabia R5-ösével versenyző Vincze 2019-ben abszolút magyar bajnoki címet nyert, a 2020-as szezon után pedig egy esztendőt kihagyott, az idén tért vissza.

"Kifejezetten sajnálom, hogy Östberg ezúttal nem lesz ott a mezőnyben, de ezzel nagy esélyt kaptam arra, hogy egy győzelemmel átvegyem a vezetést a bajnokságban" - mondta az MTI-nek Vincze. Kiemelte, hogy a Dunakanyar-rali nem egy, hanem kétnapos lesz, így egy esetleges hibát lesz még lehetőség korrigálni.

Az összetettben Östberg 74,8 ponttal áll az élen, Vinczének 61,8 pontja van. A harmadik hely egyelőre Velenczei Ádámé 51,8 ponttal.

Az előzetesen a bajnoki cím megnyerésére is esélyesnek tartott Turán Frigyes számára balszerencsésen alakult az első két viadal, egyelőre csupán 22 pontot szerzett, így tetemes hátránnyal hetedik a pontversenyben.

"Ritka, hogy teljesen új, ismeretlen gyorsasági szakaszokkal találkozunk, de hétvégén ez vár ránk, ugyanis a Dunakanyarban, ezeken a pályákon mi még sosem versenyeztünk. Néhány régebben feltöltött belső kamerás felvételt azért sikerült megnéznünk, de az információk nagy részét a pályabejárás, a tréning során tudjuk majd összegyűjteni, ami még izgalmasabbá teszi a felkészülésünket" - nyilatkozta az MTI-nek a Shell Helix Ultra csapatának versenyzője. Hozzátette, ezúttal szeretnének végig az élbolyban autózni, és az előző futam "bosszantó technikai hibáját" kiküszöbölni.

A Dunakanyar-ralin 86 versenyzőpáros áll rajthoz, rájuk szombaton négy gyorsasági szakaszon 37,1 kilométer vár. Folytatás vasárnap további nyolc szakasszal és 76,7 kilométernyi versenytávval. A viadal végeredménye 113,8 kilométernyi mért szakasz után alakul ki, a céldobogót a váci Fő téren állítják majd fel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!