Dvorák László lett a szabadfogású birkózók szövetségi kapitánya

Sport, 2019.02.12

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) keddi elnökségi ülésén Dvorák Lászlót nevezték ki a szabadfogású birkózó-válogatott szövetségi kapitányának.

Az MBSZ hírlevele emlékeztet, hogy a pozíciót kis szünetekkel mintegy két évtizedig Gulyás István töltötte be, ám a tavalyi budapesti világbajnokságon a szakág gyengébben szerepelt (Olejnik Pavlo ötödik helyen zárt), ezért merült fel a váltás lehetősége. Ezt követően Németh Szilárd, a szervezet elnökének javaslatára az elnökség megszavazta, hogy Dvorák László legyen az új szövetségi kapitány.

Dvorák csaknem egy évtizeden át, 1987-től 1996-ig folyamatosan ott volt a 82 kilósok elitjében. Összesen 19 világversenyen, közte három olimpián vett részt, kiemelkedő eredménye két Európa-bajnoki ezüstérem (1992, 1996). Legjobb világbajnoki szereplése az 1995-ös atlantai negyedik helyezés.

Dvorák László az utóbbi években Svájcban, a Schattdorf csapatánál edzősködött. Kapitányi megbízatása április elsejétől érvényes, így a bukaresti Európa-bajnokságon debütál. Segítője a szakágat a budapesti vb óta ideiglenesen vezető Bánkuti Zsolt lesz, aki marad az U23-as válogatott élén is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!