Eger-rali - A nagy meleg miatt alakult rendkívül kiélezetten a verseny

Sport, 2020.09.07

A bajnoki címvédő Vincze Ferenc, Bacigál Igor páros szerint a nagy meleg miatt alakult rendkívül kiélezetten a vasárnap befejeződött Eger-rali, az országos bajnokság harmadik futama.

"Azért volt ennyire kiélezett az egész, mert a végén már mindenki egyforma gumival ment, ugyanis nagyon meleg volt" - nyilatkozta az M4 Sport hétfői Sporthíradó című műsorában a navigátor.

Bacigál Igor hozzátette, annyira kicsi volt a különbség, hogy csak a célban tudták meg, hogy 2017 és 2019 után ismét ők lettek az összetett győztesek. A navigátor arról is beszélt, hogy a rengeteg néző miatt nagyon jó volt a hangulat, és nagyon komoly volt a mezőny létszáma, hiszen 180-an neveztek, ami a környező országokban sem megszokott.

Vincze Ferenc kiemelte, hogy nagyon jó volt a pályák minősége, és próbáltak olyan tempót választani, hogy gyorsak tudjanak lenni, de kockázatot nem vállaltak.

"Eléggé biztonságosan összeraktuk, próbáltunk erős tempót autózni a verseny alatt. Nagyon boldogok vagyunk, hogy megszereztük az első győzelmünket idén" - közölte.

Hangsúlyozta, sokkal többet kellene tesztelniük, akkor sokkal magabiztosabban versenyeznének, és még sikeresebbek lehetnének. Hozzáfűzte, a következő futamon, a Vértes-ralin szeretnék megismételni a mostani sikerüket, mert az is aszfaltos verseny lesz, márpedig azon több a tapasztalatuk, de a legfőbb céljuk a bajnokság megnyerése.

"Talán minden versenyt nem lehet megnyerni, az túl szép lenne, de nagyon sok pontot szeretnénk gyűjteni az év során, és a végén megvédeni a bajnoki címet" - magyarázta Vincze Ferenc.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!