Egy egész napos kerékpározás kellékei

Sport, 2019.07.18

Egy egész napos bringázáshoz nem csak a lelkesedésedre és a kiváló kondíciódra lesz szükséged. Pláne, ha mindezt nem egyedül tervezed, hanem a családdal együtt indultok biciklitúrára.

Maxbike Egy teljes napos kirándulás előzetes felkészülést igényel. A MaxBike alábbi összeállítása segítséget nyújt mindazok számára, akik a szép időt kihasználva egész napos kerékpározásra vállalkoznak. Ha beszerzel minden szükséges kelléket, akkor nem érhet váratlanul semmilyen helyzet a túra során.

A kerékpározáshoz ideális ruházat

A megfelelő ruházat összeállítása nem merül ki abban, hogy reggel felvesszük a biciklizéshez alkalmas öltözéket. Mindenképpen tájékozódj előre a várható időjárásról, és ennek megfelelően készülj. Ha az időjárás előrejelzés alapján eső vagy erősebb szél várható, akkor mindenképpen készítsd be a csomagodba az esőkabátot, széldzsekit vagy egy aláöltözetet. Az ultravékony, hosszított hátrésszel ellátott CUBE Teamline esőkabát például annyira kicsire összehajtható, hogy akár a zsebedben is elfér, és szükség esetén megvéd a zord időjárástól.

Szerszámok

A műszaki szempontból megfelelően előkészített kerékpár természetesen alapfeltétele egy hosszabb túrának. Indulás előtt pár nappal mindenképpen ellenőriztesd a kerékpárt, hogy megfelelő kondícióban legyen a bicajod is egy ekkora kiránduláshoz. Különös tekintettel a váltórendszerre, valamint a fékekre. Mindenképpen készíts össze néhány alapszerszámot, amivel az esetleges problémákat te magad is kezelni tudod. Így legyen nálad pumpa, gumileszedő, pót belső és szerszámok. A MaxBike-nál minden hasznos szerszámot és biciklis kiegészítőt megtalálsz, amire szükséged lehet.

Egészségügyi csomag

Remélhetőleg nem történik semmilyen baleset. Ám ha mégis előállna ilyen helyzet, akkor ne érjen váratlanul, és emiatt ne kelljen hazafordulni azonnal. Ezért indulás előtt állíts össze egy kis EÜ pakkot, amiben legyen sebfertőtlenítő és sebtapasz. Az aktuális időjárásnak és a környezetnek megfelelően vigyél magaddal megfelelő faktorszámú naptejet és kullancs-,
valamint szúnyogriasztót.

Étel-ital

Főleg a nyári melegben nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás, így erről mindenképpen gondoskodj! Legyen nálad egy kulacs, amit bármelyik utadba eső kútnál feltölthetsz. Az intenzív és hosszan tartó tekeréssel rengeteg vizet veszít a test, amit mindenképpen pótolni kell. Kerüld a cukrozott, édes italokat, a legideálisabb folyadék ilyenkor (is) a víz.

Nem csak vizet veszítesz azonban, hanem rengeteg kalóriát is elégetsz, amit szintén pótolni kell. Érdemes szendvicsek helyett magas kalóriatartalmú energiaszeletekkel megpakolni a táskádat. Sok helyen kaphatóak már, ráadásul nagyon sokféle ízben, így biztosan mindenki megtalálja a neki megfelelő verziót. Ha mindezeket összekészíted, nem érhet váratlanul semmilyen helyzet, és nyugodtan élvezheted a kerékpározást.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!