Együttműködik a Honvéd és Dávid Kornél akadémiája

Sport, 2020.08.07

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Honvéd Sportegyesület államilag akkreditált Kosárlabda Akadémiája és a Dávid Kornél nevével fémjelzett székesfehérvári Kosárlabda Akadémia.

"A szerződés értelmében egymás segítségére leszünk az edzőképzések, szakmai fórumok terén, emellett támogatást nyújtunk egymásnak az edzőtáborozások, tornák szervezése, edzőmérkőzések lebonyolítása terén, sőt igyekszünk a meglévő nemzetközi kapcsolatainkkal egymás hasznára lenni" - idézte Báder Mártont, a Honvéd akadémiájának szakmai igazgatóját a BHSE Facebook-oldala.

"Mivel a pályafutásomat a Honvédnál kezdtem, itt is szereztem az első magyar bajnoki címemet, így érzelmileg is fontos volt számomra az új kapcsolódás a régi egyesületemmel. Báder Mártonnal az első pillanattól kezdve egy hullámhosszra kerültünk a szakmai kérdésekben, sok kérdőjel nem volt abban, hogy a közös utat válasszuk. Jelenleg más alapokról indul a két akadémia, mi húsz éve vagyunk már a színen, ami hosszú idő, s ez a két évtized rengeteg tapasztalatot jelent. Arra törekszünk, hogy a tapasztalatainkkal segítsük a BHSE akadémiáját, és a közös munkával mi is továbblépjünk, fejlődjünk az utánpótlás terén. Minden évben értékelni fogjuk a tevékenységünket, s ennek tükrében haladunk majd, de egyértelmű, hogy a két akadémia hosszú távra tervezi ezt a megállapodást" - tette hozzá Dávid Kornél.

Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke kiemelte, Dávid Kornél a magyar kosárlabdázásban fontos, hiteles személy, aki megjárta az NBA-t is, rendkívüli tapasztalatokkal rendelkezik.

"Jó érzés, hogy volt honvédosként ilyen formában tér vissza a klubhoz, örömünkre szolgál, hogy akadémiánkban látja a jövőt és a potenciált" - mondta Gergely István.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!