El-selejtező - Az elvégzett munkára és a csapategységre alapozza optimizmusát a Honvéd edzője

Sport, 2019.07.10

Giuseppe Sannino, a Budapest Honvéd vezetőedzője szerint csapata nagyon keményen dolgozott az elmúlt hetekben, így nemcsak a csütörtök esti, Zalgiris Vilnius elleni budapesti Európa-liga mérkőzést, hanem az egész szezont felkészülten várja.

Az olasz szakember szerdai budapesti sajtótájékoztatón elismerte, egy hónap kevés volt ahhoz, hogy a játékosoknak átadja a teljes koncepcióját, de úgy érzi, jó úton haladnak.

"A csapatszellem és az összetartás lehet az erősségünk, ha mindenki mindenkinek segít majd. Ha ilyen szellemben lépünk pályára és egységesek leszünk, akkor a közönségünk támogatásával eredményesek lehetünk. Bízom benne, hogy a fiúk alázattal, a körmük szakadtáig küzdeni fognak" - hangsúlyozta Giuseppe Sannino, majd hozzátette: az utóbbi napokban sokat elemezték a vilniusiak játékát, több bajnoki mérkőzés felvételét is sikerült megnézniük, így tudják, mire számíthatnak.

"A Zalgiris igen jól felkészült csapat, ráadásul a játékosai nagyon jó fizikai állapotban vannak, jól ismerik egymást, hiszen régóta játszanak együtt. Mi mindenképpen nyerni akarunk, nemcsak azért, hogy a szurkolóinknak örömet szerezzünk, hanem a győzelem a fiúknak is ajándék lenne az elmúlt hónapban elvégzett kemény munkáért" - jelentette ki a Honvéd mestere, aki akkor lenne elégedett, ha a budapesti mérkőzésen nem kapnának gólt, és minél többet szereznének.

A kerettel kapcsolatban megjegyezte, hogy az elmúlt napokban igazolt játékosok közül Kesztyűs Barna és Ladislav Kulacs került be a 27-es keretbe, Egerszegi Tamás viszont kimaradt.

Gazdag Dániel csapatkapitány úgy véli, jó csapatot kaptak ellenfélül, és a nyári szünet után mindig nehéz felpörögni az első tétmeccsre, de azért ő bizakodó, úgy érzi, jó esélyük van a továbbjutásra. Hozzáfűzte: a csapatban rejlik a mai Honvéd ereje, reméli, az újak is jól tudnak csatlakozni a többiekhez.

A találkozó csütörtökön 21 órakor kezdődik az Illovszky Rudolf Stadionban, ahol ez lesz az első tétmérkőzés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!