Elhunyt Elek András, a Vásárhelyi Kosársuli és kosársport atyja

Sport, 2021.04.19

71 éves korában, április 17-én koronavírus betegségben elhunyt Elek András, a Vásárhelyi Kosársuli alapítója. Utolsó esélyként még vérplazmát is megpróbáltak gyűjteni az alapítónak, de már sajnos nem segíthetett rajta.

Elek András A Kosársuli SE, első körben utánpótlás csapatát 1994-ben alapították. Az Egyesület néhány év alatt a város egyik legnagyobb létszámú sportegyesületévé nőtte ki magát. A kezdetektől fogva eredményes együttműködési kapcsolat volt a város általános- és középiskoláinak többségével.

A felnőtt csapatot 2002 óta adja a Kosársuli, elődjükhöz hasonlóan ez idő alatt megjárták a magyar bajnokság legfelsőbb osztályát is. Onnan soha nem estek ki, anyagi nehézségek miatt csúsztak le és szerepelnek jelenleg is a másodosztályban, az NBI/B-ben, ahol stabil együttesnek számítanak.  

Sajnos a halála napján, bármennyire is harcolt érte is a Vásárhelyi Kosársuli, hazai pályán 79-74 arányban kikaptak a bajnokság negyeddöntőjében a Pápától, így a párharcot elveszítve az 5-8. helyért küzdenek tovább. 

Hódmezővásárhelyen imádják a kosárlabdát, az emberi oldalon túl részben ezért is fájó sokaknak Elek András tragikus és gyors távozása. Soha nem felejtik Vásárhelyen, hogy az alapokat letette. Az utódok az ő tiszteletére pedig továbbviszik a város nagyszerű kosárlabda hagyományait. Hiszen a várost többek között Elek András tette fel a sportág térképére.

(Webrádió)

Címkék

Elek András Vásárhelyi Kosársuli
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!