Elkészült az Elek Gyula Aréna energetikai korszerűsítése

Sport, 2018.11.08

A 300 millió forintos keretösszeg, valamint a tervezett határidő betartásával készült el az Elek Gyula Aréna teljes körű energetikai korszerűsítése.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV Zrt.) a Széchenyi 2020, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósította meg az átalakítást, amely január közepén kezdődött, és még a téli időszak előtt elkészült.

Major János, az MNV Zrt. ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója a csütörtöki sajtóbejáráson kiemelte: a munkálatok során három fő területet céloztak meg, és az építészeti, valamint épületgépészeti átalakítások mellett a kapcsolódó villamossági fejlesztések is megtörténtek.

A főigazgató kiemelte: a rekonstrukció során nemcsak a tetőszerkezet, hanem a homlokzati, különböző technológiával készült falazatok is megfelelő szigetelést kaptak, míg az épület nyílászáróit új, kiváló hőszigetelésűekre cserélték.

Major János hangsúlyozta, hogy a légtechnikai és a teljes fűtési rendszer is megújult, és mostantól már kondenzációs kazán biztosítja a téli időszakban a megfelelő hőmérsékletet. A fejlesztések eredményeként az aréna hővesztesége jelentősen csökken, a létesítmény üzemeltetési költségei pedig lényegesen kedvezőbbé válnak.

A klub kérésére a sportolók - mindössze két hetet leszámítva - a korszerűsítéssel párhuzamosan használhatták a csarnokot, amely Nyíri Zoltán, a Ferencváros operatív igazgatója szerint méltó otthona a magyar bajnokság egyik meghatározó, de a Bajnokok Ligájában is megkerülhetetlen tényezőként számon tartott női kézilabdacsapatnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!