Euroliga négyes döntő - A soproni edző szerint a második félidőn múlt az elődöntő

Sport, 2019.04.12

A nagyszünet után mutatott gyengébb teljesítménynek tulajdonítja a házigazda Sopron Basket vezetőedzője, Roberto Iniguez azt, hogy csapata 81-59-re kikapott pénteken az elődöntőben a címvédő orosz Jekatyerinburgtól a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjében.

"A második félidőben nem voltunk ott fejben, nem mentek be a dobások, túl sokat gondolkoztunk támadásban, statikussá vált a játékunk, és a támadások után időnként nem figyeltünk a védekezésre" - sorolta a találkozót követő sajtótájékoztatón a spanyol tréner. "Mindent megpróbáltunk, de nem sikerült. A folytatásban a vasárnapra kell összpontosítanunk, mert idehaza játszunk, és ki kell szolgálnunk a közönséget. Egymás után másodszor vagyunk ott Európa négy legjobb csapata között, most a harmadik helyet kell megcéloznunk" - jelentette ki Roberto Iniguez, hozzátéve, tanítványaival együtt sok hullámvölgyből kijöttek már, és most is erre lesz szükség.

A csapatkapitány Fegyverneky Zsófia is a két félidő közti különbségről beszélt:

"Az első félidőben jó munkát végeztünk, és úgy játszottunk, ahogy elterveztük. Sajnos a második félidőben sokszor kellett öt az öt ellen játszanunk, nehéz dobásokat kellett elvállalnunk. Így az ellenfél elhúzott, mi pedig már nem tudtuk utolérni őket. A második húsz perc miatt csalódott vagyok, mert ha úgy játszunk, mint előtte, akkor sokkal jobb meccs lehetett volna. A Jekatyerinburg ma is megmutatta, hogy mennyire erős csapat" - vélekedett a bedobó.

Az orosz együttest irányító Miguel Mendez elismerően nyilatkozott a soproni körülményekről:

"Gratulálok a soproni csapatnak és a városnak is, nagyszerű szervezést látunk itt, örömmel jöttünk ide. Ami a meccset illeti, kezdettől fogva irányítottuk a játékot, de a védekezésben elkövettünk néhány hibát a második negyedben. A nagyszünet után kiválóan játszottunk, és a védekezésünk is feljavult. Bízom benne, hogy vasárnap is hasonló formát mutatunk majd" - fűzte hozzá.

Az ex-soproni Kayla McBride is elsőként a rendezést dicsérte: "nagyszerű volt a hangulat, szeretünk ilyen közegben játszani. Ma nagyon fontos volt a labdabirtoklás, Courtney Vandersloot nagyszerű munkát végzett irányítóposzton, mi pedig követtük őt. Igazi csapatmunka volt, már nagyon várom a vasárnapi döntőt" - utalt arra, hogy két nap múlva a szintén orosz Dinamo Kurszk vár rájuk a fináléban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!