Európa Játékok - Új csapatverseny atlétikában

Sport, 2019.05.21

Elkészítették az Európa Játékok atlétikai versenyeinek sorsolását, Minszkben a válogatottak új rendszerű csapatversenyben mérik össze tudásukat.

Az Európai Atlétikai Szövetség (EA) dinamikus új atlétika (Dynamic New Athletics, DNA) néven indítja útjára a sorozatot, amelynek első körében négy csoportban versengenek a csapatok. Az A-csoportban kapott helyet Magyarország, mellette Németország, Görögország, Svájc, Szlovákia és Ciprus található itt.

A B-jelűbe Lengyelország, Csehország, Fehéroroszország, Írország, Litvánia és Lettország került, a C-ben Franciaország, Olaszország, Oroszország, Románia, Észtország és Szlovénia, a D-ben pedig Spanyolország, Ukrajna, Törökország, Portugália, Bulgária és Dánia találkozik.

A csoportgyőztesek mellett a további két legjobb válogatott jut az elődöntőbe, hozzájuk csatlakozik a vigaszágról hat együttes.

A csapatok kilenc számban küzdenek meg, amelyek között ott van a 4x400 méteres vegyesváltó és az úgynevezett svédváltó (800-600-400-200 m). Ügyességi számokban is egymás ellen versenyeznek az atléták, kieséses rendszerben, így gyűjtenek pontot csapatuknak. Az utolsó futószámot pedig üldözéses alapon rendezik, azaz az élen álló indul elsőnek, és az elsőként célba érkező csapat a győztes.

A DNA küzdelmeit június 23-28-án rendezik meg a II. Európa Játékokon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!