Európa Játékok - Vecsernyés Dávid bronzérmes nyújtón

Sport, 2019.06.30

A tornász Vecsernyés Dávid bronzérmet szerzett nyújtón a minszki Európa Játékokon. Az övé a magyar küldöttség utolsó dobogós helyezése: a csapat a múlt pénteken kezdődött multisport-eseményen összesen 19 érmet, 4 aranyat, 6 ezüstöt és 9 bronzot gyűjtött.

Európa Játékok - Vecsernyés Dávid bronzérmes nyújtón Az utolsó szerdöntő, a nyújtó mintegy félórás csúszással kezdődött a Minszk Arénában, az orosz elnök, Vlagyimir Putyin érkezése előtt ugyanis biztonsági átvizsgálást tartottak.

A Budapesti Honvéd tavaly Eb-bronzérmes, 28 éves tornásza hatodikként került a vasárnapi fináléba, ahol elsőként mutathatta be a gyakorlatát, s a hibátlannak tűnő produkciójára 14,066 pontot kapott. Az utána következő török Ahmet Onder (14.100) és litván Robert Tvorogal (14,400) is erősebb gyakorlatot mutatott be nála, ezzel megelőzték, de mivel a folytatásban ez már senkinek sem sikerült - az egyik riválisa nagyot rontott -, az ő nyakába került a bronzérem.

"Eleve egy könnyebb gyakorlattal indultam itt Minszkben, mert a felkészülésemet kisebb-nagyobb problémák hátráltatták, betegségek, illetve a tenyerem sem bírta az edzéseket. - nyilatkozott az MTI-nek a magyar versenyző. - Megpróbáltam hibátlanul bemutatni ezt a gyakorlatot, a selejtezőben akadtak még benne hibák, de úgy érzem, hogy a döntőre teljesen összejött az, amit elvártam. Nagyon boldog vagyok a bronzéremmel."

Hozzátette: mindig nehéz elsőként a szerhez lépni egy versenyen, utána ugyanis végig kell izgulni a többieket, de bízott benne, hogy a 14,066-os pontszám elég lesz a dobogóhoz.

"Ez egy magas pontszám, még annak ellenére is, hogy a gyakorlat maga nem volt nehéz. Mint minden sportágban, itt is kell szerencse, most szerencsém is volt, úgyhogy örülök" - fogalmazott.

A magyar tornászok így két harmadik hellyel zártak a fehérorosz fővárosban, miután a nap folyamán korábban Péter Sára is bronzot szerzett ugrásban.

Eredmények:

nyújtó, döntő:
1. Robert Tvorogal (litván) 14,400 pont
2. Ahmet Onder (török) 14,100
3. Vecsernyés Dávid 14,066

korábban:

női ugrás, döntő:
1. Teja Belak (szlovén) 14,283 pont
2. Angelina Melnyikova (orosz) 14,133
3. Péter Sára 14,066
(MTI)

Galériánk

Európa Játékok - Vecsernyés Dávid bronzérmes nyújtón Európa Játékok - Vecsernyés Dávid bronzérmes nyújtón
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!