Európa-liga - A Trabzonspor edzője erős Ferencvárosra számít

Sport, 2022.11.02

Abdullah Avci, a Trabzonspor labdarúgócsapatának vezetőedzője annak ellenére erős Ferencvárosra számít csütörtökön, hogy a magyar bajnok vélhetően nélkülözi néhány kulcsjátékosát az Európa-liga csütörtöki utolsó fordulójában.

"Már a sorsoláskor látszott, hogy ez egy nagyon kemény csoport, amelyben a Monaco tűnt a legerősebbnek. A Ferencváros azonban négy pontot szerzett a franciákkal szemben, ami komoly meglepetés volt számomra, elsősorban ezzel biztosította be első helyét a négyesben. A rivális legnagyobb erőssége, hogy atletikus játékosok alkotják a keretét" - méltatta az MTI érdeklődésére a csoportgyőztes és ezáltal már nyolcaddöntős magyar bajnokot a török a szakember, aki hozzátette, a zöld-fehérek 27-28 azonos képességű futballistával rendelkeznek, így nem lehet arról beszélni, hogy cserejátékosok fognak szerepelni a mérkőzésen.

Avci kiemelte, mindenképpen nyerni akarnak, mert győzelemmel biztosan folytathatják szereplésüket a nemzetközi porondon, jobb esetben pedig - a Monaco pontvesztésével - maradnak az Európa-ligában.

"Ehhez rendkívül fontos, hogy ne ragadjon el bennünket a hév, azaz ésszel és türelemmel futballozzunk. Kilencven percünk lesz, ezért nem kell kapkodni" - mondta Avci, aki hangsúlyozta, ha sikerül begyűjteni a három pontot, akkor a csapat mindent megtett az Európa-ligás folytatásért, azaz nem lesz csalódott ha ennek ellenére a Konferencia-ligába kerül át a gárda.

A török bajnok egyiptomi támadója, Trézéguet kijelentette, hisz abban, hogy a győzelemmel megszerzik a második helyet, és így a második számú kupasorozatban maradhatnak.

"Nem úgy sikerült a szezon eleje, ahogy vártam, de érzem a támogatást és a bizalmat, ezért biztos vagyok benne, hogy a klubbal közösen még nagy sikereket érünk el. Hiszek abban, hogy újra bajnokok leszünk és az Európa-ligában folytathatjuk a szereplésünket" - mondta az Aston Villától nyáron igazolt csatár.

A Trabzonspor-Ferencváros El-csoportmérkőzés csütörtökön magyar idő szerint 18.45-kor a német Harm Osmers sípjelére kezdődik a több mint 40 ezer férőhelyes Senol Günes Sportkomplexumban, amely a város nyugati szélén, a Fekete-tenger partján helyezkedik el. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!