Európa-liga - Kezdődik a harc az elődöntős helyekért - ELŐZETES

Sport, 2021.04.07

Csütörtökön rendezik az első mérkőzéseket a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott csapatok közül a Manchester United a Granada vendége lesz. Az angolok vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjar korábban a Moldét irányította, és a spanyolok éppen ezt a csapatot ütötték el a továbbjutástól az előző körben. A norvég szakvezető szerint ez azt bizonyítja, hogy jó együttesről van szó, tehát egyáltalán nem veszik félvállról a párharcot.

A legjobb nyolc között még egy angol gárda küzd, az Arsenal a Slavia Prahával veszi fel a harcot. A csehek legutóbb a jogelőd UEFA Kupa 2007/08-as szezonjában voltak az Ágyúsok vendégei, és az a kirándulás egyáltalán nem végződött jól a számukra, ugyanis 7-0-s vereséggel távoztak Londonból. A mostani idényben ugyanakkor a Leicester Cityt és a Glasgow Rangerst is megverte idegenben Jindrich Trpisovsky csapata, és a harmadik szigetországi ellenféllel szemben is szeretne meglepetést okozni.

A negyeddöntők legkiemelkedőbb párharcának az Ajax Amsterdam és az AS Roma csatája ígérkezik. A hollandok sorozatban a 11. El-meccsüket nyerhetik meg hazai pályán, míg a rómaiak az olasz együttesek becsületéért is küzdenek, miután hazájuk képviseletében már csak ők vannak állva a nemzetközi porondon.

A nyolcaddöntők talán legemlékezetesebb teljesítménye a Dinamo Zagreb játékosa, Mislav Orsic nevéhez fűződött, aki mesterhármasával gyakorlatilag egymaga verte meg a jóval esélyesebbnek tartott Tottenham Hotspurt. A horvátok a Villarreallal csapnak össze a negyeddöntőben, és az új vezetőedző, Damir Krznar szavai szerint nem szeretnének megállni ennél a szakasznál:

"Az előző nagy sikertől hajtva arról álmodozunk, hogy bejutunk a legjobb négy közé" - idézte a szakembert az európai szövetség honlapja.

A másik oldalon az Európa-liga történetének legsikeresebb edzője ül majd a kispadon: Unai Emery eddig 88 mérkőzésen irányított csapatot ebben a sorozatban, és a Sevillával háromszor el is hódította a győztesnek járó trófeát.

A csütörtöki első mérkőzések után a visszavágókra a jövő héten kerül sor.

Az elődöntőket április 29-én és május 6-án rendezik, a döntő pedig május 26-án lesz Gdanskban.

Európa-liga, negyeddöntő, 1. mérkőzések, csütörtök:
Dinamo Zagreb (horvát)-Villarreal (spanyol) 21.00
Ajax Amsterdam (holland)-AS Roma (olasz) 21.00
Arsenal (angol)-Slavia Praha (cseh) 21.00
Granada (spanyol)-Manchester United (angol) 21.00


Az elődöntőben:
Granada/Manchester United-Ajax/AS Roma
Dinamo Zagreb/Villarreal-Arsenal/Slavia Praha
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!