Európa-liga - Lovrencsics: nagy lehetőség előtt állunk

Sport, 2019.11.29

Noha az Espanyol az utolsó pillanatban mentette 2-2-es döntetlenre a Ferencváros elleni mérkőzést az Európa-liga ötödik fordulójában, a magyar bajnok labdarúgói inkább büszkén és elégedetten értékeltek, mintsem csalódottan.

Labdarúgó Európa-liga - Ferencváros-Espanyol "Voltak olyanok, akik búslakodva érkeztek az öltözőbe, de ahogy a mester, úgy én is azt mondtam a csapatnak, hogy erre a teljesítményre büszkék lehetünk" - értékelt Lovrencsics Gergő csapatkapitány. "Azért mégiscsak egy La Ligában szereplő riválist sikerült a kapujához szegeznünk a második félidőben".

A 31 éves jobb oldali védő szerint neki és a társainak nagy lehetőségként kell felfogniuk azt, hogy a továbbjutás reményében léphetnek pályára két hét múlva a zárókörben, nem pedig teherként. Úgy vélte, a Ludogorec nagyon kellemetlen ellenfél, amit ebben az idényben már háromszor megtapasztaltak. Elöl nagyon kombinatív futballt játszik, viszont szerinte a védelme sebezhető, ami bizakodásra adhat okot, mivel a Ferencváros támadói egyre jobb formát mutatnak.

"Ha Razgradban döntetlen születne, akkor lehet, bánnám az itt elszalasztott győzelmet, de ezzel kár foglalkozni" - mondta Lovrencsics arra utalva, hogy ha zöld-fehérek megtartják 2-1-es előnyüket az Espanyol ellen, akkor a bulgáriai meccsen a döntetlen a Ferencvárosnak lett volna kedvező a továbbjutás szempontjából, így viszont a Ludogorecnek lesz. "Jó formában vagyunk és fáradtnak sem érzem az együttest".

Sigér Dávid, az FTC első gólszerzője még boldogabban nyilatkozott. Mint mondta, az is csoda, hogy játszhatott, mivel sérülése miatt az utóbbi hetekben nem tudott együtt edzeni társaival, az pedig, hogy betalált, még álomszerűbbé tette a fellépését.

"Ez volt az eddigi legjobb meccsünk a csoportkörben még akkor is, ha a végén kicsúszott a kezünkből a siker" - jelentette ki a 29. születésnapját szombaton ünneplő középpályás, aki szerint a csapat elsődleges célja a bajnoki cím megvédése, mivel jövőre szeretnének legalább eddig eljutni ismét, márpedig bajnokként könnyebb ezt elérni. Sigér szerint épp ezért péntektől nem lesz szó a Ludogorecről, mert addig még két fontos bajnoki áll a gárda előtt.

Szerhij Rebrov vezetőedző az elszalasztott győzelem ellenére szintén azt emelte ki, hogy nagy dolog nemcsak a Ferencváros, hanem az egész magyar futball számára, hogy a csapatnak még van esélye a továbbjutásra, mivel a csoportkör bevezetése óta azt még egyetlen magyar csapat sem élte túl.

A Ferencváros a biztos csoportelső Espanyol elleni 2-2-es döntetlennel két hét múlva úgy utazhat a Ludogorec otthonába, hogy győzelemmel a legjobb 32 közé kerül. A bolgár riválist a Bajnokok Ligája selejtezőjében kettős győzelemmel kiejtette, de az El második fordulójában 3-0-ra kikapott tőle.
(MTI)

Galériánk

Labdarúgó Európa-liga - Ferencváros-Espanyol Labdarúgó Európa-liga - Ferencváros-Espanyol Labdarúgó Európa-liga - Ferencváros-Espanyol Labdarúgó Európa-liga - Ferencváros-Espanyol Labdarúgó Európa-liga - Ferencváros-Espanyol Labdarúgó Európa-liga - Ferencváros-Espanyol
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!