Európa Top 16 - Póta és Madarász is kiesett a negyeddöntőben

Sport, 2021.09.18

Póta Georgina és Madarász Dóra is búcsúzott a negyeddöntőben az asztaliteniszezők Szalonikiben zajló, 100 ezer euró összdíjazású Európa Top 16-bajnokságán.

Előbb utóbbi játékos mérkőzését rendezték az esti programban. A 14. helyen kiemelt Madarász az első körben bravúrral búcsúztatta a harmadikként rangsorolt holland Britt Eerlandot, a folytatásban azonban nem bírt a portugálok honosított kínai pingpongosával, Fu Yuval. A 42 éves rivális, a 2016-os budapesti Európa-bajnokság egyéni versenyének ezüstérmese szettet sem vesztett, így készülhet a vasárnapi elődöntőre, a magyar játékos számára pedig ezzel véget ért a viadal.

A 36 esztendős Póta - a torna nyolcadik kiemeltje - első mérkőzésén a házigazda görögök képviselőjét, Katerina Toliut (16.) verte hat szettben, este pedig a cseh Hana Matelovával (9.) csapott össze és egészen az ötödik szettig jól kézben tartotta a találkozót. Ekkor azonban fordulat következett, az ellenfél előbb szépített, majd 3-3-ra egyenlített. A döntő játszmában aztán már nála volt a lélektani előny, és bár Póta 2-7-ről még felzárkózott, végül Matelova örülhetett.

Az elődöntőket és finálét vasárnap rendezik, immár magyar részvétel nélkül.

Eredmények (az európai szövetség honlapja alapján):

negyeddöntő:
Fu Yu (portugál)-Madarász Dóra 4-0 (4, 8, 8, 12)
Hana Matelova (cseh)-Póta Georgina 4-3 (-7, 7, -10, -5, 4, 9, 7)


korábban:

nyolcaddöntő:
Madarász-Britt Eerland (holland) 4-2 (-6, 9, -10, 3, 6, 9)
Póta-Katerina Toliu (görög) 4-2 (6, -13, -8, 7, 10, 9)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!