Exkluzív interjú Darrin Govens-szel!

Sport, 2021.04.22

A klub történetében először juthat a bajnokságban a legjobb négy közé a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. Az együttes egyik húzóembere, Darrin Govens, aki a Falcoval már nyert bajnoki címet és volt MVP is 2017-ben az élvonalban.

Darrin Govens
Ebben a szezonban folyamatosan sporttörténelmet írnak a szegedi kosarasok! A legjobb alapszakaszt produkálták Szrecsko Szekulovics tanítványai, majd megszerezték a klub történetének első hazai play-off győzelmét is. A három győzelemig tartó, Paks elleni párharc első két összecsapásán, az újszegedi sportcsarnokban a klub amerikai légiósa, Darrin Govens is kiválóan játszott.   A honosított magyar válogatott hátvéd, az Európa-bajnoki keretbe is bekerült korábban. Középiskolás korában és egyetemi szinten az USA-ban is pályára lépett, 2012-ben azonban Európába jött és előbb Izlandon, majd 2015-tól Magyarországon kosarazik. A ZTE és a Szombathelyi Falco után az Alba Volánt erősítette, onnan került Szegedre. Őt kérdeztük.

Mitől ilyen sikeres a csapat a szezonban?

DG: "A csapattársak, a csapatmunka a meccseken, a kemény munka a hétköznapokban és persze az, hogy el is hittük, hogy képesek vagyunk a kiugró eredményre. "

Hogyan motiválja magát a meccsek előtt?

DG: "Szegény környéken nőttem fel, így kitörési pont volt a kosárlabda számomra, magamat motiválom. A szezon hátralévő részében minden meccsen a lehető legjobbunkat akarjuk nyújtani, és meg akarjuk mutatni a többi csapatnak, a szponzoroknak, a szurkolóknak és Szeged városának, hogy mire vagyunk képesek, van kosárlabda a városban. Úgy gondolom, az eddigi eredményeinkkel országos felhívtuk magunkra a figyelmet, mindenki tudja, milyen csapat van Szegeden. "

A Szedeák kiválósága magánéletével kapcsolatban annyit árult el, családja az Egyesült Államokban él, ő maga pedig egyedül tölti a mindennapokat Szegeden, háziállata sincs.  

A Szedeák tehát egyetlen lépésre van az elődöntőbe jutástól. Ezt a lépést pénteken teheti meg Szrecsko Szekulovics együttese, 18 órától, az újszegedi sportcsarnokban. Amennyiben az Naturtex-SZTE-Szedeák túljut az ASE-n, a Körmend – Falco párharc győztesével találkozik az elődöntőben. Azon az ágon a szombathelyiek vezetnek 2:0-ra, tehát valószínű, hogy Govens hamarosan újra találkozik korábbi csapatával.

Fotó: Sahin-Tóth István
(Webrádió)

Címkék

Darrin Govens

Galériánk

Darrin Govens Darrin Govens
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!