EYOF-helyszín ad otthont a serdülő birkózó Eb-nek és a kötöttfogású Magyar Nagydíjnak Győrben

Sport, 2018.06.07

A tavalyi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) épült Olimpiai Sportközpont ad otthont Győrben júniusban a serdülő birkózó Európa-bajnokságnak és a kötöttfogású Magyar Nagydíjnak, a Polyák Imre-emlékversenynek.

A két nemzetközi viadal csütörtöki sajtótájékoztatóján Radnóti Ákos alpolgármester hangsúlyozta, a helyszín tökéletes kulisszákat teremt a versenyekhez, és bár az EYOF-on még nem volt jelen a birkózás, most szeretettel várják a sportágat.

"Tavaly az EYOF-on egyenletesen telt házzal mentek a küzdelmek, remélem, ezúttal is sokan érdeklődnek majd. Ráadásul a Győri Nyár sorozata is elkezdődik, így kísérőrendezvényekben, koncertekben sem lesz hiány" - idézi az alpolgármestert a hazai szövetség (MBSZ) közleménye.

Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke úgy fogalmazott, a sportág 2015 óta regnáló vezetése zászlajára tűzte minél több nagy nemzetközi verseny Magyarországra hozatalát, valamint a birkózás népszerűsítését. 2016-ban a nem olimpiai súlycsoportok vb-je, tavaly a Magyar Nagydíj mellett az U23-as Eb volt itthon, idén pedig újabb duplázásra kerül sor az októberi felnőtt világbajnokság előtt - tette hozzá.

"Győrben nagy hagyománya van a birkózásnak, Sillai László, Klauz László, Orbán József, világversenyes érmesek sora indult innen, örülök, hogy Győrbe hozhattuk ezeket a versenyeket. A serdülőkön nincs eredménykényszer, abban bízunk, hogy jobban szerepelnek, mint a tavalyi belgrádi premieren" - mondta. Kifejtette, 600 versenyzőt és 300-400 kísérőt várnak az Eb-re, a nagydíjra pedig 10-15 országból 200-300 vendéget.

Sike András, a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitánya elmondta, a májusi kaszpijszki Eb három bronza után cél a lehető legjobb vb-szereplés, amelynek állomása a hazai viadal.

"Július 9-én kezdődik a vb-felkészülés, a nagydíjjal tűzben tartjuk a versenyzőket, előtte Tatán nemzetközi edzőtábort tartunk hondurasi, algériai, kazah, kínai vendégekkel. Jól szoktunk itthon szerepelni, most is ez a cél." - fogalmazott.

Kiss Balázs, 2009 világbajnoka tavaly bronzérmet szerzett a nagydíjon, most ezt fényesítené tovább.

"Az Eb után vizsgaidőszakon jutottam túl, az is felért egy hosszú edzőtáborral... A Magyar Nagydíj fontos állomás a vb felé vezető úton, addig még német és fehérorosz verseny is vár ránk." - mondta.

A serdülő kontinensviadalt jövő héten péntektől vasárnapig, míg a Magyar Nagydíjat a rá következő hétvégén rendezik Győrben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!